20 septembrie 2022, 12:30

O mămică din Ucraina stabilită în Sibiu tricotează haine și pături pentru sibieni

A fugit din calea războiului declanșat de Rusia în țara sa, viața aducând-o în Sibiu. Iulia a plecat din Harkov în luna martie, iar de atunci Sibiul i-a devenit a doua casă. Pentru că își dorește să aibă o sursă de venit pentru copiii săi, tânăra mămică tricotează haine, pături, accesorii și diverse haine pentru copii pe care sibienii le pot achiziționa.

Însoțită de cei doi copii ai săi, Iulia a părăsit Ucraina în 23 martie. Își amintește de momentele prin care a trecut înainte de a ajunge în România și spune că la început multă lume nu a crezut în război până nu a fost afectată de el.

A învățat să tricoteze în copilărie

Iulia a învățat să tricoteze încă din copilărie, de la mama sa. În familia din care vine tricotatul și cusutul sunt activități transmise din generație în generație. Pentru că de atâtea luni Sibiul i-a devenit casă, tânăra mămică s-a gândit să facă din pasiunea ei o sursă de venit pentru cei doi copii ai săi.

Tricotatul și cusutul sunt foarte dezvoltate în familia noastră. În Ucraina, tricotatul era hobby-ul meu – tricotam pături, covorașe, accesorii și diverse haine pentru copii. Din moment ce șederea noastră aici a fost întârziată, la început ne-am gândit că vom veni pentru două săptămâni, apoi poate pentru o lună și iată-ne, locuim aici de mai bine de trei luni, am decis să ofer serviciile mele de tricotat românilor dragi și există deja câțiva cumpărători.

Mă bucur foarte mult că le place munca mea și voi încerca în continuare să muncesc. Banii pe care îi strâng îi folosesc pentru hrana copiilor, fapt pentru care le sunt foarte recunoscătore. Așa că hobby-ul meu s-a transformat într-un mic venit”, povestește ucraineanca pentru publicația Turnul Sfatului din Sibiu.

„Sunt foarte recunoscătoare României”

Iulia este recunoscătoare României și oamenilor pentru felul în care au primit-o. Își dorește ca războiul să se termine, să își poată revedea soțul și familia și să revină la viața pe care o avea înainte.

„Sunt foarte recunoscătoare României pentru tot ce a făcut pentru mine și familia mea. În acest moment, copiii mei sunt în siguranță și acesta este principalul lucru. Au iubit foarte mult Little John Foundation, sunt foarte liniștiți acum și acesta este cel mai valoros lucru, pentru care voi fi recunoscătoare acestei țări și oamenilor ei toată viața. Dar ne dorim foarte mult să mergem acasă și speranța nu ne lasă să credem că acest lucru se va întâmpla curând.

Avem o viață întreagă în Ucraina – un soț, părinți, frați și surori. Din păcate, școala vecină a fost distrusă ieri și suntem nevoiți să căutăm altă școală pentru copii. Poate va fi în România. Dar dacă bombardamentul se oprește, ne dorim foarte mult să ne întoarcem acasă – soțul nostru ne așteaptă acasă, tata își așteaptă copiii, părinții și toate rudele ne așteaptă”, concluzionează ucraineanca.

Dacă sunteți interesați de lucrările sale o puteți contacta pentru comenzi la numărul de telefon +380 99 384 4204 sau pe Whatsapp pe același număr. Mai multe detalii, AICI.

Sursa foto: Turnul Sfatului


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol