18 ianuarie 2022, 0:59

O mie de euro pentru fiecare bucureștean care donează plasmă după ce s-a vindecat de coronavirus

Primăria București a lansat o platformă pe care se pot înscrie bucureștenii vindecați de coronavirus și care vor să doneze plasmă pentru salvarea altor bolnavi infectați. Cei care se înscriu pe platforma doneazaplasma.assmb.ro vor primi 1.000 de euro, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București.

Tratamente inovatoare

În contextul în care diseminarea intra-comunitară a virusului SARS-CoV 2 are loc cu o viteză considerabilă, este absolut necesară încurajarea unor tratamente inovatoare care să contribuie la procesul de vindecare/ameliorare a stării de sănătate a pacienților care se confruntă cu această afecțiune, se arată pe site-ul doneazaplasma.assmb.ro.

Declarațiile și studiile specialiștilor sunt unanime în a aprecia că, până la momentul actual, nu există un tratament certificat în tratarea acestei infecții, efectuându-se încă studii clinice pentru a optimiza șansele pacienților.

Studii

Studiile au demonstrat că administrarea de plasmă convalescentă poate fi folosită în scopul limitării replicării virale și a răspunsului inflamator excesiv la persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2, se mai arată pe site.

Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a declarat că ”acordarea acestor tichete valorice se face la cerere si nu conditioneaza actul de donare”.

Ce trebuie făcut

”Aplicatia proiectului nostru este foarte simplă: solicitanții pentru aceste tichete valorice trebuie să fie bucureșteni, să facă dovada că au donat și vor primi imediat după înscriere confirmarea acesteia. Nu va fi nevoie de prezența acestora decât în momentul în care vin să-și preia tichetele”, a mai spus acesta, citat de site-u g4media.ro.

Proiectul aprobat de Primăria Capitalei vizează un număr de 500 de beneficiari, într-o primă etapă, iar valoarea totală a proiectului, decontată de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este de 500.000 Euro (2.411.424 lei).

CONTRACTUL DE ACORDARE DE VOUCHERE

HOTĂRÂREA CONSILIULUI MUNICIPAL

INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

MAI MULTE INFORMAȚII, AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.