1 decembrie 2023, 5:11

„O mulțime de oameni ar plăti pentru o vacanță într-un loc ca acesta”-Închisoarea care seamănă cu o stațiune turistică

Cea mai relaxantă pușcărie din lume se află în Norvegia, sub numele „Bastoy” și mulți spun că seamănă mai mult cu un loc de petrecut o vacanță pe cinste.

 

Pe o insulă de 2,5 kmp, „Bastoy” este una dintre cele patru închisori de minimă securitate din țară, unde se află 120 de deținuți. Închisoarea își întâmpină „deținuții” cu sună, cabane, locuri de pescuit, terenuri de fotbal și tenis, păduri și peisaje rupte din poveste, oferindu-le cele mai bune condiții, mai bune ca în unele stațiuni, ar spune mulți.

http://unghiul.com

Aici, pe lângă darurile naturii, deținuții beneficiază de căsuțe, cablu TV, saună, sală de cinema și locuri special amenajate pentru diverse sporturi, iar meniul, nici el nu se lasă mai prejos și vine cu o gamă largă de produse alimentare, de la carne de pui la cea de somon și așa mai departe.

https://turism.bzi.ro

Un alt aspect foarte important este faptul că pe insulă nu există celule, gratii sau camere de supraveghere, iar deținuții și gardienii nu au uniforme, așadar, este destul de greu să-i deosebești. Singurele obligații pe care le au cei închiși aici sunt să răspundă la apelurile zilnice (trei), să intre în casă la ora 23:00 de unde nu vor mai ieși până a doua zi și să muncească, pentru ca fiecare are câte o slujbă pe care o îndeplinește de la 8:30 până la 15:30.

http://www.sanatatesistaredebine.ro

De altfel, acest regim de închisoare a ridicat multe frustrări în rândul unora care susțin că nu poți să aplici asemenea tratament pe criminali și tâlhari, „un tratament de răsfăț”, așa cum l-au numit unii. Însă autoritățile nu împărtășesc aceeași impresie, potrivit sanatatesistaredebine.ro.

 “Și ce dacă am creat aici un loc de vacanță pentru infractori? Trebuie să reducem riscul de recidivă, pentru că, dacă nu am face asta, care ar mai fi rostul pedepsei?”, spune Arne Kvernvik Nilsen, guvernatorul închisorii.

Nisel susține ca doar 20% din denținuții din alte închisori recidivează în mai puțin de doi ani, în schimb, procentul celor ce ies de la „Bastoy” este mai mic cu patru procente, ceea ce însemnă că modul său de tratare dă randament.

http://adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol