29 noiembrie 2022, 2:34

O navă a Forțelor Navale Române a lovit o mină descoperită în Marea Neagră în timp ce încerca să o neutralizeze

O navă a Forțelor Navale Române a lovit o mină descoperită în Marea Neagră în timp ce încerca să o neutralizeze. Nava Forțelor Navale Române a lovit mina descoperită în Marea Neagră, iar motoarele au fost avariate, au declarat sursele G4Media. Nava avea 75 militari la bord, dar nu s-au înregistrat victime.

Conform surselor G4Media, la pupa navei ar fi intrat apă.

O mină de război a fost descoperită, joi, plutind în derivă în Marea Neagră, iar marinarii militari au intervenit pentru neutralizarea acesteia.

Forţele Navale au transmis printr-un comunicat de presă, că dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieşit din portul Constanţa, joi, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenţie asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”. Aceasta desfăşura activităţi specifice la o distanţă de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcţie nord-est faţă de intrarea în portul Constanţa.

  • „Nava GSP Falcon a raportat, în jurul orei 11.45, prezenţa unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaţionale pentru intervenţia cu personal specializat. Dragorul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie, un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Sursa citată menţionează că după declanşarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române.

De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria şi 22 de Ucraina.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol