26 iunie 2022, 23:25

O nouă chetă făcută pentru drone Bayraktar. S-au strâns 20 de milioane de dolari în trei zile

Planul inițial al Fundației caritabile a lui Serhii Pritula, un foarte popular actor ucrainean, era să strângă într-o săptămână bani pentru a cumpăra trei drone Bayraktar.

Dar rezultatele au depășit cu mult așteptările. Banii s-au strâns în 3 zile și sent suficienți pentru cumpărarea a patru drone, în loc de trei.

În trei zile, ucrainenii au donat 20 de milioane de dolari pentru a cumpăra 4 drone Bayraktar pentru Forțele Armate, relatează Kyiv Independent.

„Ne-au mai și rămas bani. Suficienți pentru a mai cumpăra una (Bayraktar)”, a declarat Serhii Pritula, un actor devenit politician, pe Facebook. Pritula, care a inițiat campania de donații pentru a cumpăra drone Bayraktar, conduce o organizație caritabilă care ajută armata ucraineană.

Un precedent frumos

O altă chetă pentru o dronă Bayractar a fost făcută în Lituania, la începutul lunii.  Pe 2 iunie compania turcă Baykar a anunțat însă că va dona gratis Ucrainei drona Kayraktar TB-2 pe care lituanienii voiau s-o plătească cu 5 milioane de euro strânși din donații publice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol