24 februarie 2020, 16:16

O nouă lege pentru părinți. Află unde a fost interzis pălmuitul copilului

O nouă lege produce vâlvă. Articolul din Codul Civil a fost modificat după mai bine de 200 de ani.

În Franța s-a interzis prin lege corecțiile fizice aplicate copiilor în scop educativ. Este vorba despre ciupituri, palme, mușcături, țipete sau insulte, dar totodată interzice să sperii un copil, să-l ameninți sau să lași un bebeluș să plângă singur.

Articol din Codul Civil admitea „dreptul de a-l corecta fizic” pe copil și pe care părinții francezi îl invocau în instanță la nevoie.

Esența acestei legi, justificarea ei, ceea ce trebuie să scoată în evidență este revelația că violența nu este niciodată răspunsul„, spune senatorul francez Olivier Paccaud.

Potrivit datelor, 85% dintre părinții francezi recunosc că le-au mai dat câte o palmă copiilor, iar mai bine de jumătate dintre francezi și-ar fi bătut copii înainte ca aceștia să fii împlinit doi ani.

A fi părinte este extrem de dificil. Violența este adesea sinonimă cu slăbiciunea și eșecul, pentru că nu avem răbdare, pentru că nu ne găsim cuvintele,” mai susține senatorul, potrivit digi24.ro.

Legea va fi tiparită pe carnetul de sănătate al copilului, dar va fi citit cuplurilor în timpul căsătoriei la primărie.

Norma nu prevede și sancțiuni pentru părinții care nu o respectă, dar maltratarea copiilor este pedepsită cu până la 20 de ani închisoare.

sursa foto: radiochisinau.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.