21 septembrie 2021, 0:15

O nouă modă: cazarea în glamping. Avem și noi, în România

Când am auzit prima oară despre ”glamping”, a fost pe un site care încerca să te introducă în acest univers, cu o frază foarte simplă: Glamping este acolo unde natura întâlnește luxul modern.

Adică glamour şi camping, pe scurt ”glamping”. Așa a început totul. Cu o definiție și o frază introductivă. Apoi au venit imaginile de la Wadi Rum, pe care probabil le-ați văzut cu toții, dar nu le știați denumirea.

La Wadi Rum pare o bază extraterestră combinată cu luxul nostru, pământean, iar ideea de iglu transparent în natură, de unde să vezi stelele noaptea, din pat, pare greu de egalat cu o altă oferă. Te gândești că te-ar îndoi costurile, așa că te abții să faci săpături pentru eventuale rezervări într-un ipotetic concediu. Și între timp afli că și la noi în țară există așa ceva. Ba chiar există și producători de corturi pentru glamping.

Wadi Rum. Foto: booking.com

Wadi Rum. Foto: booking.com

Moda glamping-urilor începe să prindă tot mai mult teren şi în ţara noastră, pentru că mulţi turişti visează să îşi petreacă vacanţa în mijlocul naturii, dar nu sunt deloc dispuşi să renunţe la confortul de acasă.

Închipuie-ți câteva zile petrecute în mijlocul Bucegilor din Azuga, cu stelele drept acoperiș deasupra capului, în liniștea deranjată doar de vânt la trecerea lui prin vegetația muntoasă. Toate într-un spațiu căruia nu-i lipsește nici internetul, nici șemineul, nici minibarul.

Într-un glamping ai confortul unui hotel de 4 sau 5 stele, deşi eşti cazat în cort. Astfel de glamping-uri există la noi și la mare și la munte.  De la Brașov, Bran, la 2 Mai și Vama Veche, de la Colibița la Năvodari, de la Teșila la Costinești, de la Ursa Mică (lângă Predeal) la Dalnic, în Covasna etc. Pe multe le găsiți chiar și pe Booking.com, o ofertă bogată aveți la wildventure.ro sau prinlume.ro.

Ursa Mică. Foto: booking.com

Ursa Mică. Foto: booking.com

Cel de lângă Predeal, Ursa Mică Glamping Resort, ar fi primul glamping deschis în România, la 50 km de stațiune, în mijlocul naturii, cu o priveliște foarte frumoasă. Corturile sunt suspendate și are fiecare un mic ponton de lemn.

Glamping înseamna corturi spațioase şi foarte chic, paturi confortabile în care dormi lejer, saună, ciubăr și toate facilitățile lumii moderne, fără a se pierde contactul cu mediul înconjurător.

Astăzi vă prezentăm imagini de la My Lake Glamping din Covasna, unde corespondentul Radio România Actualități a poposit pentru un reportaj și de unde a oferit imagini.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.