23 septembrie 2020, 19:27

O nouă speranță pentru tratamentul împotriva COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii vin cu o speranță pentru tratarea coronavirusului.

Aceștia au descoperit un anticorp monoclonal uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 să infecteze culturile de celule.

Potrivit unui articol publicat de revista Nature Communications şi citat de EFE, ceea ce au descoperit oamenii de știință reprezintă un prim pas spre dezvoltarea unui tratament împotriva COVID-19. Cercetători de la Universitatea din Utrecht, Erasmus Medical Centre şi Harbour BioMed (HBM) speră sa dezvolte anticorpi umani pentru a încerca să prevină infecţia respiratorie COVID-19 provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, arată agerpres.ro.

Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003„, susține Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht.

Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a mai explicat Bosch.

Specialistul este de părere că acest anticorp se leagă atât de proteina SARS-CoV cât şi de cea a SARS-CoV-2.

Frank Grosveld, unul dintre autorii cercetării, susține că această descoperire aduce o bază solidă de cercetare suplimentară pentru a studia caracteristicile acestui anticorp şi a dezvolta posibile tratamente împotriva COVID-19.

Credem că tehnologia poate veni în ajutorul nevoilor sănătăţii publice şi explorăm şi alte căi de cercetare„, a declarat preşedintele HBM, Jingsong Wang.

sursa foto: observator.tv


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.