6 iunie 2020, 19:00

O nouă tehnologie introdusă în SUA ar putea revoluționa modalitatea de înțelegere a medicinei

De-a lungul secolelor practica disecției cadavrelor a reprezentat modalitatea principală prin care medicii au învățat lucruri importante legate de anatomia corpului uman, această practică contribuind implicit la dezvoltarea medicinei. Cu toate acestea, studenții de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din California folosesc, în prezent, realitatea virtuală pentru a explora corpul uman.

„Realitatea virtuală este interesantă pentru mine, ca un profesor de anatomie, deoarece va contribui la creșterea înțelegerii studenților asupra corpului uman”, a precizat Derek Harmon, profesor-asistent de anatomie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din California., potrivit digitaltrends.com.

Manualele și disecțiile reale ale cadavrelor sunt utile, dar VR adaugă o nouă dimensiune în procesul de învățare. Elevii pot elimina fiecare strat individual, de la piele până la nivelul oaselor. Interfața VR le permite să înțeleagă mai bine interacțiunea dintre mușchi, organe, nervi și vasele de sânge. „Este o experiență de învățare  asemănătoare unui puzzle”, a mai spus Harmon.

Utilizarea simulatoarelor de tip VR pentru o învățare mai bună ar pute revoluționa medicina și modul în care viitorii studenți la medicină vor privi misterele corpului uman.

 

[Sursă imagine: blogs.windows.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. […] Citește și… O nouă tehnologie introdusă în SUA ar putea revoluționa modalitatea de înțelegere a medicinei […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.