26 februarie 2021, 22:52

O româncă a ajuns în conducerea unui fond de investiţii din Marea Britanie. Cum poate inteligența artificială să combată bolile rare

Irina Elena Haivas este femeia care din 2018 se mândrește cu faptul că este partener la celebra firmă de investiții cu capital de risc din Marea Britanie, Atomico.

De la Medicină la Stiințe Politice

Haivas a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, continiuându-și apoi studiile la Universitatea din Freiburg, dar cariera sa urmat un drum diferit când a primit o bursă la la London School of Economics and Political Science. Înainte de a veni la Atomico, aceasta a lucrat pentru mai multe firme de succes printre ele se numără grupul de investiții GHO Capital Partners și pentru compania de consultanţă Bain&Co, spune viitorulromaniei.ro.

Printre cele mai importante investiții, sub conducerea româncei

Românca se mândrește cu una dintre cele mai importante investiții care se află sub conducerea ei, un startup, Healx, care se folosește de inteligența artificială pentru a găsi noi tratamente în combaterea bolilor rare, printr-un serviciu de mesagerie pentru chirurgi şi în Kheiron Medical Technologies, un startup de machine-learning pentru radiologie. Haivas plănuiește să conducă mai multe investiții care vor duce la startupuri ce vor ajuta domeniul medical.

 

Sursă foto:

truemors.com

sosyalmedya.com

techcrunch.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.