30 noiembrie 2020, 9:39

O româncă de 12 ani, printre cei mai inteligenți oameni din lume. A fost acceptată de Mensa cu un rezultat uriaș

Familia Petrescu a plecat din România în urmă cu opt ani, pentru a se stabili undeva în Marea Britanie. Fiica lor, Timeea, avea pe atunci doar patru ani și nu vorbea prea bine limba. Ea a început școala la Mathematics & Sciences College Heathland, unde este în clasa a VII-a, și tot acolo a efectuat și testul de IQ, care a arătat că se află în rândul celor mai inteligenți 2% dintre oamenii planetei.

Rezultatele testelor au șocat pe toată lumea, deoarece ea a obţinut 162 puncte la testul IQ. În mod obișnuit, un rezultat de 140 de puncte la un test de IQ dovedește faptul că persoana care a obținut un astfel de scor este un geniu. Mai mult decât atât, la această sesiune de teste au participat un total de 90 de elevi, atât din gimnaziu cât și din învățământul liceal. Dintre aceștia doar șapte elevi au reușit să meargă mai departe, printre care și Timeea, reușind să treacă testele riguroase ale celor de la Mensa, fiind în cele din urmă acceptați.

Timeea a dat semne că poate să acumuleze repede un volum mare de cunoştinţe încă de când era mică. Ea a început şcoala la patru ani, ştiind doar câteva cuvinte în limba engleză, învăţate de la mama ei. În plus, fata are și rezultate  foarte bune la şcoală şi îşi face temele foarte repede. Practic, în 30 de minute are totul pregătit pentru a doua zi.

„Are calificativul excelent la toate disciplinele, iar matematica este punctul ei forte. Nu ne ocupăm de teme. Ea stă la şcoală în intervalul orar 9.00-15.00 şi vine cu temele şi lecţiile învăţate. Pot să vă pun că nu îi ia foarte mult să se pregătească pentru ziua următoare. Într-o jumătate de oră rezolvă cu temele scrise. Nici nu au foarte mult. De exemplu, la matematică au o problemă sau două de rezolvat pentru ziua următoare. Calităţile ei au fost observate şi de profesorii de la şcoală care au şi recomandat-o pentru testarea IQ-ului de cei de la Mensa„, a povestit  mama elevei, potrivit Mediafax. 

Sursă Foto: Libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.