24 septembrie 2023, 2:42

O româncă din Milano încalță vedete din toată lumea

Cristina Toma a plecat din Piatra Neamț de mai bine de 25 de ani. Acum are un magazin cu propriile creații în Milano, chiar în așa-numitul Patrulater de Aur, lângă cele mai mari case de modă.

Pantofii de mii de euro sunt din materiale rare și lucrați manual și pot fi găsiți la Maison TOMA, pe Via della Spiga 2, la kilometrul zero în Templul Modei.

La Milano a devenit un cunoscut designer de pantofi și încalță vedete din întreaga lume.

În centrul orașului Milano, vitrina cu pantofi unicat atrage imediat atenția, iar presa din Italia compară magazinul Cristinei Toma cu o bombonieră a luxului.

Numai câteva zeci de persoane, alese pe sprânceană, au reuşit să calce pe covorul roşu şi să pătrundă în magazinul de lux, cu ocazia inaugurării acestuia.

Printre monștrii sacri ai modei

Sârguința, dorința de a face din propria pasiune – pantofii de lux – propria afacere, și tăria de caracter necesară pentru a depăși toate obstacolele, au culminat cu inaugurarea magazinului care îi poartă numele, TOMA, situat geografic între monștrii ai modei universale, Dolce Gabbana și Ermanno Scervino, scrie gazetaromaneasca.com.

Am plecat din țară la vârsta de 20 de ani, terminasem o școală de modă acolo și am început prima mea experiență de muncă lucrând la o croitorie și la o societate italiană și de acolo ideea să continui studiile aici, la Milano”, a declarat designerul pentru stiri.tvr.ro.

Patronii i-au făcut o invitație în Italia, pentru a putea veni să studieze la institutul de modă Burgo. Apoi, timp de 8 ani, a lucrat cu Mariuccia Mandelli, la casa de modă Krizia. În urmă cu câțiva ani, deși nu știa nimic despre cum să managerieze o firmă, a riscat și și-a deschis propria afacere. Imediat creațiile sale au atras clienții. Pantofii sunt realizați împreună cu artizani cunoscuți și au certificat de autenticitate.

Pantofii Cristinei se vând în toată lumea, iar pentru unicitatea lor au fost aleși de multe personalități.

Produsele sale sunt un imn al artizanatului italian, folosind piei exotice, la care adaugă cu grație mătase și cristale Swarovsky. După o călătorie în Japonia, în ultimii ani s-a dedicat artei ikebana, caligrafie și pictură japoneză unde se regăsește pe sine.

De când a fost primarul orașului Milano, Letizia Moratti folosește pantofii noștri. Sau actori, am avut de a face cu Matt Damon”, spune ea.

Piatra Neamț rămâne colțul ei de Rai

Deși nu a avut ocazia să încalțe nicio personalitate din România, pentru Cristina, Piatra Neamț rămâne colțul său de răi.

Eu, de fiecare dată când mă întorc în țară, îmi încarc bateriile într-un fel, pentru că se rupe total cu haosul care e în cursul anului, zboară timpul, nici nu-ți dai seama când a trecut săptămâna”, mărturisește designerul.

Cristina Toma se gândește acum să își deschidă un magazin și în Dubai.

Încălțămintea cea mai ieftină, realizată din materiale mai simple, costă de la 450 euro în sus, în timp de pantofii cu aplicații Swarovsky  de la 800 euro în sus; clientul plătește un produs gândit în românește și fabricat în Italia de către maeștri ai încălțămintei de lux.

Sursa foto: Facebook Cristina Toma; gazetaromaneasca.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol