23 ianuarie 2021, 4:07

O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie

În Marea Britanie a început un studiu la scară largă cu un nou tratament care va sprijini evitarea formelor severe la pacienții cu COVID-19. Prima pacientă care a primit tratamentul este românca Alexandra Constantin din Hull, în nord estul Angliei, transmite  Radio France Internationale.

Studiul implică inhalarea unei proteine ​​numite interferon beta pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. Speranța este că va stimula sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

Primele descoperiri au sugerat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să dezvolte boli severe – cum ar fi necesitatea ventilației mecanice – cu aproape 80%.

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani, a fost prima persoană care a primit tratamentul în cadrul acestui nou proces, după ce luni a fost internată la spital cu Covid-19. Ea are o fetiță tânără acasă la care este disperată să se întoarcă, relatează BBC.

Noul medicament este o formulare specială de interferon beta administrată direct căilor respiratorii printr-un inhalator care transformă proteina într-un aerosol. O doză directă de proteină din plămâni va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Rezultatele unui studiu clinic mai mic, de faza a doua a tratamentului efectuat anul trecut au fost promițătoare. Acesta a sugerat că șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să sufere de boli severe – care necesită ventilație, de exemplu – au fost reduse cu aproape 80%.

Mai multe detalii, AICI

Sursa foto: RFI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.