11 decembrie 2023, 21:23

O româncă va candida la Primăria din Las Vegas

O timișoreancă a emigrat în SUA în perioada dictaturii Ceauşescu, iar acum este gata să se bată cu patru bărbaţi pentru fotoliul de primar al oraşul Las Vegas, la alegerile locale din 2024.

Irina Hansen, o româncă de 45 de ani care a emigrat în SUA în perioada comunistă, este unul dintre cei cinci candidaţi care vor lupta pentru funcţia de primar în Las Vegas, cel mai mare oraş din statul Nevada.

Irina Hansen, 45 de ani, mamă a trei copii, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar la un eveniment de campanie pe 21 septembrie, organizat de echipa sa de campanie în orașul Henderson, din Nevada, relatează KTVN.

După cum a declarat oficial primarul Carol Goodman, cursa non-partizană va lăsa un loc liber în 2024.

Născută la Timișoara în 1978, Irina a emigrat în Statele Unite pentru a “scăpa de domnia opresivă a unui dictator comunist”, potrivit unui comunicat de presă.

În 1998, Irina s-a mutat din California în Las Vegas, unde îşi obţine licența imobiliară în 2005. Ea este un membru activ al Asociației Agenților Imobiliari din Las Vegas, Asociației Naționale a Agenților Imobiliari și a Consiliului Residential Real Estate. În 2019, românca a înființat Prestige Salon and Spa.

Hansen are o viziune conservatoare, iar platforma sa electorală pune accent pe transparență și responsabilitate față de alegători, creșterea economică durabilă, asigurarea siguranței orașului și găsirea unei soluții la criza de persoane fără adăpost.

„Irina crede că, sub conducerea ei, va reuși să creeze o creștere economică sustenabilă în Las Vegas și să le redea oamenilor încrederea în oficialii aleși. S-a săturat de oameni care fac promisiuni deșarte ca să fie aleși, ceea ce a dus la inactivitate și automulțumire”, se arată pe site-ul ei de campanie.

Motto-ul ei electoral este „Dacă ei n-o vor face, o voi face eu!”.

Hansen va înfrunta în cursa electorală două femei cu experiență în politică și administrație – consiliera locală Victoria Seaman și fosta congresmană Shelley Berkley – și alte două femei din mediul de afaceri – antreprenoarea și asistenta medicală Donna Miller și femeia de afaceri locală Tera Anderson.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol