20 ianuarie 2022, 9:51

O rugăciune a fost rostită în limba română la Vatican. Povestea românului care a fost alături de Papa Francisc de Florii

Cu ocazia sărbătorii Floriilor, la Vatican un român a rostit în limba noastră „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor”. Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor și Patimii Domnului în Piața Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului.

„Duhul Sfânt revărsat pe cruce să-i facă neînfricați în a-L vesti tuturor pe Iisus, singurul Domn și Mântuitor al omului”, a spus românul, îmbrăcat în haine populare, potrivit Libertatea.ro.

Momentul cu rugăciunea rostită de român este la 1:17:49

Românul este lector universitar și trăiește de peste 20 la Roma.  El a declarat pentru Radio Vatican că a fost „un moment de emoție, de bucurie”.„Sunt de 20 de ani la Roma și n-am avut niciodată ocazia să particip la Sfânta Liturghie. Emoțiile nu se pot exprima în cuvinte, este o experiență unică și cred că va rămâne pentru toată viața ceva unic”, a spus Marian, pentru Radio Vatican, potrivit Libertatea.ro.

„E un semn de predilecţie față de ţara noastră, dar și față de imigranții români de la Roma, destul de numeroși și care participă destul de des la liturghii. E o strategie a gesturilor mici, prin care papa transmite semnale de atenție, de simpatie față de români”, a spus pentru Digi 24 Adrian Dancă, coordonatorul Secţiei în Limba Română – Radio Vatican.

De-a lungul timpului Papa Francisc a arătat simpatie atât pentru români în general, dar și pentru imigranții din Italia. Mai mult decât atât, acest gest vine și în contextul în care pregătirile pentru vizita Suveranului Pontif în România sunt în toi. Papa Francis va sta în țara noastră trei zile, timp în care va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

Sursă Foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.