CITIRE

O școală primară din Cluj-Napoca acoperită de graf...

O școală primară din Cluj-Napoca acoperită de graffiti la inițiativa a cinci atriști stradali

 Școala primară Octavian Goga din orașul Culuj-Napoca se va integra mai mult în peisajul urban, atât de apreciat de tinerii elevi, datorită unui proiect aporobat de primărie. Potrivit acestuia cinci artiști urbani vor înfrumuseța fațada clădirii, încercând să o facă mai prietenoasă pentru copii. 

Artiștii au pus la bătaie un proiect prin care fiecare va realiza câte o lucrare potrivită clădirii respective. Școala a fost aleasă dintr-o listă de mai multe școli din oraș, iar înainte de începerea patinării directorul școlii a privit creațiile acestora.

Unul din cei cinci urbaniști este și Waone Interesni Kazki din Ucraina, cunoscut pe plan internațional și implicat în arta stradală din 2004, ce va crea ceva inspirat din basme.

Ceilalți artiști români, Ocu și Kero Zen, au creat o pictura murală „Omu Micro Macro Cosmos” într-un spațiu industrial din Cluj.  Una dintre cele mai mari reprezentări de artă stradală din România. De asemenea, aceștia au pictat și multe tramvaie care călătoresc prin oraș, fiind implicați și în mai multe proiecte privind orașul balnear Herculane.

Sursă foto: positivenewsromania.com

Dacă proiectul va reuși, multe alte școli din Cluj-Napoca vor fi pictate în viitor. Această inițiativă a aparținut în primă instanță administrației locale sibiene. Astfel, în ultimii 4 ani, peste 16 școli au fost pictate în Sibiu în cadrul Festivalului ART International Street Sibiu. Ideea din spatele ei este de a inspira elevii cu mesajele lor și de a crea o dezbatere asupra importanței artei în spațiul public.

Între timp, un alt liceu din Cluj-Napoca primește o remodernizare a fațadei. Este vorba despre liceul Onisifor Ghibu. Pictura a fost realizată de artistul stradal Kero și Ocu, inspirat fiind de marile personalitățile românești ale istoriei și nu numai.

Sursă foto: positivenewsromania.com

Sursă foto: positivenewsromania.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.