23 iulie 2024, 23:58

O sculptură Brâncuși ajunge în premieră în România!    

Considerată pierdută, a fost redescoperită în 2023 și va fi expusă de Ziua Brâncuși la Artmark.

“Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”. Sculptura a fost recent adjudecată la o licitație internațională din Paris, de un colecționar român”, arată un comunicat Artmark..

Evenimentul de dezvelire și prima întâlnire cu publicul a acestei lucrări a avut loc sâmbătă, 17 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5), în prezența doamnei Doina Lemny, istoric parizian de artă, cercetătoare specializată în opera sculptorului Constantin Brâncuși și unul dintre cei mai cunoscuți exegeți ai operei marelui artist, aflată într-o vizită extraordinară în România.

“Începem astfel „Brâncuși Exclusiv”, o expoziție ce va fi liber deschisă publicului, până în data de 25 februarie, și va putea fi vizitată zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00”, mai anunță Artmark..

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol