21 iunie 2024, 4:20

O sole mio! Veneţia va vinde bilete de intrare în oraș

Aglomerația din Veneția duce la o măsură mai puțin populară, cel puțin în rîndul turiștilor.

Turiştii de o zi care doresc să viziteze Veneţia vor trebui de anul viitor să-şi cumpere bilete. Măsura este logică pentru un oraș care este în aceeași măsură și un muzeu.

Înaintea pandemiei, oraşul era vizitat zilnic de peste 100.000 de persoane. Autorităţile au luat acum în vizor turiştii de o zi şi oaspeţii vaselor de croazieră, dintre care mulţi nu contribuie cu aproape nimic la economia locală.

Obligativitatea, care va intra în vigoare pe 16 ianuarie 2023, are drept scop un control mai adecvat al numărului de vizitatori în special în sezonul de vârf.

Cât va costa biletul de intrare în Veneția

Rezidenţii regiunii Veneto, persoanele născute în Veneţia şi toţi cei care au rezervat cazare în oraş, vor fi scutiţi de la cerinţa de a cumpăra bilet.

Vizitatorii (de o zi) vor plăti. Cât? În funcție de cât de aglomerat este orașul.

Preţul biletelor, care va varia în urma utilizării unui sistem dinamic de preţuri, poate ajunge la 10 euro de persoană (plecând de la 3 euro), iar cei care vor rezerva din timp vor plăti mai puţin, scrie Euronews.

Și să nu vă închipuiți că cineva va sta la intrare să rupă bilete. Toți vizitatorii vor trebui să rezerve biletele online înaintea sosirii, iar cei care vor intra în centrul istoric fără bilet și vor fi prinși, riscă amenzi cuprinse între 50 şi 300 de euro.

Cresc și prețurile intrărilor la muzeu sau vaporetto

De fapt, totul se va scumpi, inclusive intrările la muzeu, dacă nu faci o rezervare online. Din septembrie, preţurile biletelor pentru muzeele şi vaporaşele din oraş, precum şi pentru autobuzele fluviale va creşte în lipsa unei rezervări online, o încercare de a obişnui turiştii cu planificarea în avans a călătoriei înaintea introducerii biletelor zilnice din ianuarie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol