CITIRE

O sticlă cu un mesaj vechi de 132 de ani a fost de...

O sticlă cu un mesaj vechi de 132 de ani a fost descoperit întâmplător pe coastele Australiei

O sticlă de gin în interiorul căreia se afla o foaie de hârtie pe care era notat un mesaj a fost descoperită recent, în mod întâmplător, pe o plajă din Australia. Sticla fusese aruncată dintr-un vapor în urmă cu 132 de ani, acesta fiind cel mai vechi mesaj de acest gen descoperit vreodată.

Sticla a fost găsită în vestul Australiei de un cuplu care se plimba pe plajă. Inițial aceștia au crezut că este un gunoi, dar după ce s-au uitat mai atent la sticlă, au descoperit hârtia din interior care era datată cu 12 iunie 1886, lucru autentificat de Muzeul Australian Vestic.

Sticla fusese aruncată de la bordul unui vapor german numit Paula, în Oceanul Indian, la 950 de kilometri de coasta australiană, potrivit lui Ross Anderson, arheolog. Specialiștii de la Observatorul Naval German au verificat modul în care era scris mesajul, dar și informațiile notate în el și au confirmat astfel că este autentic.

sursa: telegraph.co.uk

Bărbatul care a descoperit mesajul vechi spune că a reușit să-l traducă: „Expeditorul îl ruga pe cel care va găsi biletul să noteze coordonatele unde a fost găsit, data și să-l trimită înapoi în Hamburg”, potrivit theguardian.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.