7 august 2020, 12:30

O stradă din Paris va purta numele Reginei Maria. De ce a fost numită „Mama răniților”

O stradă din Paris va purta începând din luna octombrie numele Reginei Maria a României, în semn de apreciere față de implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial, care a debutat în urmă cu o sută de ani, informează TVR.

Parfumul „Mon Boudoir” al Reginei Maria, readus pe piață

În 1922, Regina Maria a devenit imaginea colecției de pomade, pudră, apă de colonie și parfum, sub numele Mon Boudoir. La 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris, parfumul Reginei Maria a fost refăcut și urmează să fie relansat în București. Casa de parfumuri din Franța a cărei imagine a fost regina României până în anul 1938 a retras parfumul de pe piață la moartea acesteia, potrivit Newsweek.

Mama răniților

Regina Maria a fost implicată activ în viaţa publică, având nenumărate întâlniri cu oameni politici relevanți, susținându-și viziunea și ideile. Înainte şi după izbucnirea Primului Război Mondial, și-a dedicat întreaga activitate și energie, soldaților răniți pe front și bolnavilor de tifos și holeră, a pus la punct colaborarea cu Crucea Roșie, a coordonat organizarea spitalelor de campanie și a strâns bani pentru serviciul de ambulanță. A fost supranumită „Mama răniților” sau „Regina soldat”, conform Radio România Cultural.

Sursă cover foto: Antena 1


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.