CITIRE

O tăbliță din lut gravată cu versuri din „Od...

O tăbliță din lut gravată cu versuri din „Odiseea” a fost descoperită în Grecia

Perioada antică din Grecia este renumită pentru legendele cu zei, creaturi cu super puteri și poveștiile cu morală care s-au transmis prin viu grai unele, până în zilele noastre.

De curând, în peninsula Peloponez a fost făcută o descoperire uriașă pentru literatura antică și anume o tăbliță care se pare că ar face parte din epopeea Odiseea, a lui Homer. Lucrările de excavare au durat aproape trei ani, pentru a nu deteriora artefactele. Potrivit bbc.com, Ministrului Culturii din Grecia a afirmat că zilele trecute o echipă de arheologi, formată din greci și germani, au descoperit lângă ruinele Templului lui Zeus o plăcuță din lut care datează de la sfârșitul secolului al VIII-lea înainte de Hristos.

Sursa: bbc.com

După o analiză mai amănunțită a cercetătorilor, aceștia au confirmat că tăbița este parte a poemului lui Homer, iar cele 13 versuri inscripționate reprezintă aventurile prin care trece eroului principal, Ulise după căderea Troiei. Poemul, care cuprinde circa 12.200 de rânduri, povestește despre Odiseu, rege al Ithaca, care petrece un deceniu, pe mări și tărâmuri necunoscute, aventuri în care întâlnește creaturi mitologice precum sirene sau ciclopi și se confruntă cu alte provocări în drumul spre casă.

Sursa: inquiriesjournal.com

În urma traducerii înscrierii tăbliței, echipa de arheologi a afirmat că cele 13 versuri fac parte din Rapsodia a XIV a lui Homer și îl are în prim plan pe Ulise, care se adresează prietenului său de-o viață, Eumaeus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.