10 iunie 2023, 1:12

O tânără din Vaslui face înconjurul lumii pe două roți. Elena Axinte: „Momentan știu doar direcția”

Povestea Elenei Axinte, tânăra din Vaslui care face înconjurul pe motocicletă, a plecat din dorința de a cutreiera lumea în lung și în lat. Aceasta a plecat din Slovenia, va ajunge înapoi în România și apoi va traversa Asia. „Voi merge unde mă vor chema si unde voi fi iubită” a menționat aceasta înainte să pornească în expediție.

Motociclista nu este la prima aventură de acest gen. A reușit să traverseze până în acest moment șapte țări africane, dar, spune ea, această expediție are o însemnătate socială, arată Libertatea.

Momentan știu doar direcția: chemarea din Est. Voi traversa Europa de Est prin Balcani și apoi voi face o oprire mai lungă în România, explorând-o cât mai mult. Voi continua spre Orientul Mijlociu si Asia. Deocamdată, traseul meu este acesta, descoperind mai târziu punți de legătură către alte continente. Voi hotărî totul pas cu pas. Voi merge acolo unde drumul îmi va fi deschis și armonios. Voi merge unde mă vor chema și unde voi fi iubită…”, a spus Elena Axinte înainte de startul expediției. Până acum, aceasta a traversat Slovenia, Croația și Muntenegru, potrivit Libertatea.

Primele două zile din Slovenia le-am dedicat motocicletei. Am simțit ca trebuie sa ne reapropiem, să mă opresc și să ne uitam una în ochii celeilalte, una în inima celeilalte. Aveam nevoie să mă familiarizez cu noile ei forme, cu noua greutate, cu toate schimbările. Și am simțit nevoia să fac asta imediat, chiar la început de drum: să experimentăm și să ne punem la încercare împreună. Timp de două zile, ne-am legănat prin curbele și serpentinele Alpilor Sloveni. Am experimentat drum neasfaltat de munte, cu serpentine și curbe. Sunt foarte mândră atât de mine, cât și de păpușica mea” a spus Elena, potrivit Libertatea.

Citiți materialul în întregime, aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol