20 mai 2024, 6:15

O țară declară război pisicilor. De ce sunt acuzate animalele

În întreaga lume, pisicile par animalele de companie ideale. În schimb, în Australia, pisicile sunt considerate responsabile pentru uciderea a 2 miliarde de reptile, păsări şi mamifere, conform unui studiu lansat recent, informează Agerpres.

''Cats in Australia: Companion and Killer'' . Sursă foto: books.google.ro

”Cats in Australia: Companion and Killer” . Sursă foto: books.google.ro

De ce sunt îngrijorați cercetătorii

Studiul „Cats in Australia: Companion and Killer”, realizat de profesorul John Woinarski de la Universitatea Charles Darwin, profesorul Sarah Legge de la Universitatea Naţională din Australia şi profesorul Chris Dickman de la Universitatea din Sydney, arată că pisicile reprezintă cauza principală a cel puţin două treimi dintre cazurile de dispariţie a mamiferelor din Australia înregistrate în ultimii 200 de ani, însă majoritatea iubitorilor de feline nu sunt conştienţi de amploarea daunelor produse de aceste animale. Potrivit profesorului Woinarski, problema reducerii impactului asupra mediului este una dificilă din cauza relaţiei pe care mulţi oameni o au cu pisicile, conform dcnews.ro.

Guvernul australian, război cu pisicile

Guvernul australian plănuiește să ucidă aproximativ 2 milioane de pisici sălbatice până anul viitor. Potrivit autorităților, după ce au fost aduse pe insulă, pisicile sălbatice au dus la dispariția a circa 20 de specii de mamifere. Planul guvernului australian a fost anunțat inițial în anul 2015 și a fost primit cu proteste pe plan internațional. Sute de mii de oameni au semnat manifeste prin care să convingă guvernul australian să renunțe la această idee, informează Digi 24.

Sursă cover foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol