25 ianuarie 2021, 22:27

O țară interzice prin lege Valentine’s Day. Care sunt motivele?

Valentine’s Day a devenit populară în rândul tinerilor din întreaga lume, mulţi dintre aceştia obişnuind să ofere cadouri partenerilor pentru a-şi celebra iubirea, însă a apărut şi prima ţară care a interzis prin lege această sărbătoare.

Pakistan a devenit prima ţară care interzice această sărbătoare, verdictul fiind dat de Înalta Curte de la Islamabad.  Un tribunal a interzis încă din 2017 orice sărbătoare publică legată de Valentine’s Day, susţinând că este „amorală“, împotriva Islamului şi că promovează cultura occidentală, potrivit reuters.com.

sursa: time.com

Astfel este interzisă reclama fie ea electronică sau tipărită care face referire la Valentine’s Day, dar şi comercializarea produselor asociate cu această sărbătoare (cupidoni, inimioare, etc.) sau sărbătorirea în spaţiul public. Potrivit aceleiași surse, autorităţile au luat această decizie după ce un bărbat a realizat o petiţie care susţinea că această sărbătoare promovează imoralitatea, nuditatea şi indecenţa. „Noi suntem musulmani. Religia noastră interzice sărbători precum Valentine’s Day”, spune un cetăţean pakistanez.

sursa: answersforthefaith.com

Tinerii pakistanezi nu se tem, însă, foarte tare de această interdicţie. „Voi sărbători Valentine’s Day, este strict alegerea mea”, a declarat unul dintre aceştia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.