19 ianuarie 2021, 5:04

O veste bună din Canada. Aplicație care detectează prezența SARS-CoV-2 în aer

Canadienii au lansat BioCloud, un aparat care detectează prezența noului coronavirus în aer și declanșează un sistem de alertă în timp real pentru atenționarea oamenilor.

Utilitate

Utilitatea nici nu mai poate fi pusă în discuție. Este evident că orice instrument care poate detecta prezența noului coronavirus SARS-CoV-2 în aer este binevenit, atât timp cât de această încărcătură virală care circulă liber depinde și evitarea infectărilor.

Astfel, aparatul, care poate fi montat pe perete, poate limita izbucnirea focarelor și răspândirea virusului, scrie newswire.ca.

„Este o nevoie esențială de tehnologie care ne poate oferi asigurări că locurile de muncă, școlile, spitalele și alte spații pe care le folosim sunt sigure și lipsite de boli infecțioase”, a declarat Paul Ghezzi, director executiv al Kontrol Energy Corporation, companie publică din Canada, care a dezvoltat noua aplicație.

În prag de iarnă, numai bună

Canadienii spun că odată cu venirea iernii și cu creșterea pericolului de răspândire a virusului se așteaptă să distribuie zeci de mii de astfel de aparate lunar.

Kontrol Energy Corp estimează că un astfel de aparat va costa 12.000 de dolari.

Sursa foto: CNW Group/Kontrol Energy Corp

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.