1 decembrie 2023, 5:55

Oamenii bogați din Mexic distribuie mâncare în zonele unde pandemia a creat probleme

Pandemia de coronavirus a afectat serios și Mexicul provocând reale crize umanitare în mai multe țări din America Latină. Astfel, din Ecuador și până în Peru foarte mulți cetățeni au început să treacă prin probleme în a-și procura hrana zilnică. Pentru mai multe detalii despre situația din Mexic va recomandăm și articolul de AICI.

Din păcate în ziua de astăzi foarte multe familii din Mexic se află la limita sărăciei și implicit în imposibilitatea de a face rost de bani pentru alimentele de bază. Astfel, numeroase persoane au ales să ajute, vorbim aici atât despre sportivi cât și despre membrii ai unor carteluri de droguri renumite.

Un fotbalist în vârstă de 34 de ani pe nume Guillermo Ochoa împreună cu un alt coleg în vârstă de 52 de ani pe nume Miguel Herrera au decis să doneze alimente pentru cei aflați în impas. Mai exact, Herrera ocupă funcția de antrenor la un club local și acesta l-a provocat pe portar să doneze circa 25 de porții de mâncare oamenilor care au avut de suferit din pricina coronavirusului.

Practic așa a început totul, portarul nu doar ca a spus da provocării, dar a pornit și o serie de alte provocării pentru mai multe personalități din lumea sportului. Printre cei prinși în această serie de fapte bune se numără mai multe legende din fotbalul mexican precum Gerato  Torrado, Rafa Marquez ș.a.m.d.

Trebuie să menționăm că nu doar personalitățile sportive au oferit o mână de ajutor ci și membrii mai multor carteluri de droguri (înarmați și mascați) au împărțit pachete oamenilor săraci.

Despre aceste evenimente se spune că ar fi o „tactică la fel de veche precum traficul de droguri” conform celor de la infobae.com citați de digisport.ro.

Mai exact, în acest mod membrii cartelurilor de droguri încearcă să pozeze în binefăcători, profitând astfel de slăbiciunile oamenilor. Se consideră că aceste gesturi reușesc să le crească popularitatea infractorilor și implicit să le scoată în evidență așa zisa „putere”.

Sursă foto cover: ordineazilei.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol