16 iulie 2020, 6:43

Oamenii care se mută într-o regiune din Italia sunt așteptați cu mii de euro

Membrii administrației unei regiuni subpopulate din sudul Italiei le oferă celor care se mută aici 700 de euro pe lună timp de trei ani. 

Mai precis Donato Toma, președintele regiunii Molise, a precizat pentru theguardian.com, că sunt pregătiți să ofere bani, însă nu așa pur și simplu deoarece apoi totul riscă să devină „un simplu act caritabil.

Vrem ca oamenii să investească aici. Să deschidă orice fel de afacere – o brutărie, un restaurant, orice. Este un mod de a da un nou suflu oraşelor noastre şi de a le mări în acelaşi timp şi populaţia”, a declarat oficialul pentru sursa citată anterior. 

Donato Toma a precizat și faptul că majoritatea satelor și orașelor care au în prezent mai puțin de 2000 de locuitori vor beneficia de 10.000 de euro pe lună, tocmai pentru a începe construcția diverselor proiecte de infrastructură sau pentru promovarea activităților culturale. 

Potrivit celor de la Institului de Statistică din Italia, Molise, are o populație de 305 000 de oameni, fiind una dintre regiunile care au pierdut cei mai mult rezidenți în ultima perioadă, iar mai bine de 9000 de persoane au plecat din zonă din anul 2014 și până în prezent, conform digi24.ro

În anul 2018, mai bine de 2800 de locuitori din zonă au murit sau au preferat să se mute într-o altă regiune, acest număr fiind mai mare cu 1000 față de anul trecut. Partea tristă este aceea că în niciunul dintre cele 9 orășele din regiune, nu a fost înregistată nicio naștere.

Sursă foto cover: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.