28 octombrie 2020, 11:44

Obiect misterios, găsit de arheologii ruși într-un mormânt vechi de 2100 de ani

Arheologii din Rusia au reușit să facă o descoperire de-a dreptul fascinantă în „Atlantida Rusiei”. Mai exact este vorba despre un obiect misterios care a fost găsit într-un mormânt despre care se spune că are mai bine de 2100 de ani vechime. 

Este vorba despre un accesoriu antic, care are forma unui smartphone, unii specialiști chiar l-au asemănat bineînțeles în glumă cu un telefon foarte cunoscut. Descoperirea a fost făcută într-un mormânt atestat acum 2137 ani, iar totul a fost posibil în urma golirii unui vechi lac de acumulare din Republica Tuva din Siberia.

În momentul în care cercetătorii reușeau să scoată scheletul unei femei numite Natasha, au găsit un accesoriu despre care au precizat că este cel mai probabil catarama unei centuri, relatează cei de la stirileprotv.ro.

Catarama este una antică care are 18 centimetri lungime și alți nouă centimetri lățime, fiind confecționată din jet, pietre prețioase, înfrumusețate cu turcoaz, carneol și sidef. La vârsta fixă de 2137 ani specialiștii au concluzionat deoarece catarama descoperită era decorată cu diverse monede chinezești Wuzhu, realizate în perioada respectivă.

În schimb acesta nu este singurul obiect scos la suprafață în cadrul sitului arheologic care datează încă din Epoca Bronzului și până în cea a lui Ginghis Han.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.