22 mai 2024, 7:31

„Octavian Sârbu Concept” – cum arată singura frizerie-club din București

Material realizat de Bianca Mitulețu

Octavian Sârbu este cel mai bun exemplu când vine vorba de reușită. De ce? Pentru că prin „Octavian Sârbu Concept” demontează orice teorie a eșecului. Din dorința de a cunoaște oameni excepționali în ceea ce fac și de a descoperi „rețeta succesului” în orice domeniu, am luat legătura cu fondatorul cunoscutului concept „Octavian Sârbu Concept”. Iată ce am aflat:

Nu mă consider omul succesului, ci doar o simplă persoană care a crezut și muncit pentru visul ei

 

Sursa: facebook.com

Bună Octavian! Spune-mi, cum te simți în poziția omului admirat, a omului care a dezvoltat o afacere de succes avand nimic pe atunci?

Octavian Sârbu: Bună! Pot spune că gustul reușitei este foarte dulce, însă, cu toate astea nu mă consider omul succesului, ci doar o simplă persoană care a crezut și muncit pentru visul ei.

Cum ai intrat în domeniul hairstyling-ului? A fost o pasiune mai veche?

Da, aș putea spune că a fost o pasiune mai veche. În timp ce eram fotbalist, tundeam colegii de echipă, fără vreun studiu sau cunoștință avansată. Pe când eram într-un cantonament la București, un hairstylist a venit să tundă doi colegi, după care mi-a aratat cateva scheme în materie de frizerie, pe care le-am pus în practică.

Mai târziu, m-am hotărât sa renunț la fotbal și să ma apuc de această meserie, motivul predominant fiind accidentările repetate, aș spune. Pentru prima dată am lucrat, fără studii, pentru cel mai renumit salon din Sighișoara, orașul meu natal, după care am mers la București și am făcut cursurile de specializare la Academia „Blondi”.

Pot spune că am evoluat destul de repede, întrucat, în iunie mi-am obținut diploma, iar în noiembrie câștigam locul I pe țară la un concurs de specialitate. După toată această perioadă m-am mutat în Vâlcea, unde am lucrat pentru 5 ani și unde mi-am implementat ideea de a-mi deschide propriul salon. Întotdeauna mă gândeam să fac ceva diferit, să mă știe toata lumea, să apar peste tot la TV și să aduc un concept inedit, lucru ce s-a realizat în vara anului 2015.

Când m-am apucat de primul salon am avut doar 4000 mii de lei, de aceea a fost nevoie să-mi vând mai multe bunuri, însă mereu am avut încredere în mine și în visul meu și se pare că am făcut alegerea corectă, deși mulți ma numeau „nebun”.

După 2 luni de la inaugurare, deja conceptul fusese preluat de majoritatea posturilor TV de top și de ziare, după care am început o colaborare cu Antena Stars, perioadă în care am fost numiți „disco-frizeria”, datorită faptului că am fost unicul salon cu DJ.

Sursa: facebook.com

Sursa: facebook.com

Prezintă-ne te rog, conceptul tău pe scurt

În saloanele noastre veți găsi mereu vibe de club unde domină muzica tehno, pentru că merg pe ideea că după ce pleci aranjat de la salon, mergi la distracție, nu să te pui la somn.

În altă ordine de idei, ca imagine, lucrăm doar cu bărbați,  iar uniforma este compusă dintr-o cămașă albă și o cravată neagră, mergând pe considerentul că, ținuta impune un respect între hayrstilist- client și invers.

De ce pot beneficia clienții în saloanele tale?

De toate serviciie ce țin de păr, cum ar fi tuns, spălat, vopsit, coafat, mai puțin cocurile sau extensiile, dar și de produse profesionale puse către vânzare la un preț mai scăzut ca în magazine.

Am înteles ca foarte mulți din domeniu te au ca exemplu, te-ai gândit să te îndrepți și către această latură a predării? Poate chiar deschiderea unei academii?

Nu, pentru ca oricum sunt foarte multe școli, iar eu pe cine învăț, opresc să lucreze pentru mine, nu să mergă în altă parte. E simplu, vin la mine și îi pregătesc gratuit, după care sunt angajați în salon.

În încheiere, Octavian, spune-mi dacă vrei să te extinzi mai mult decât ai făcut-o.

Desigur! Am oferte de francizare din Dubai, Londra, Viena, chiar și din România, doar că lucrurile de durată trebuie gandite pe termen lung, evident,  și luate pas cu pas.

Am vrut să deschid mai multe saloane aici, în București, însă după inaugurarea celui de-al treilea am sesizat că, dacă nu esti prezent, nu poți deține controlul, iar lucrurile nu merg așa cum ar trebui. Astfel am inceput să dezvolt ideea de a-mi deschide unul din cele mai mari saloane din lume, dacă nu chiar cel mai mare, cel care ar intra în cartea recordurilor și ar fi o atracție turistică, dar și acest proiect necesită mult timp, un plan bine pus la punct și multe altele, așa că în momentul în care voi strânge destule materiale și voi avea o bază, o să dau drumul la proiect.

Puteți găsi mai multe detalii pe:

https://www.facebook.com/octavian.sarbu.concept/

http://octaviansarbu.ro/

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol