3 iunie 2020, 2:12

Oficialii anunță un nou val de infecţie cu COVID-19 în toată Europa

Oficialii europeni anunță un nou val de infecţie cu coronavirus. Directoarea Centrului European de Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, este de părere că val de infectii este mai aproape decat se crede.

„Întrebarea este când şi cât de mare (va fi al doilea val n.r.) – aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere„, a declarat Ammon, conform stiri.tvr.ro.

Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei (…) virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie. Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti că nu este momentul să vă relaxaţi complet„, a declarat Ammon, fost consilier al guvernului german.

Aceasta susține că majoritatea țărilor au depășit vârful epidemiei de COVID-19, mai puțin România, Bulgaria, Polonia, Suedia și Marea Britanie. Ammon a mai spus că al doilea val ar putea fi evitat dacă oamenii respectă regulile impuse de autorități și păstrează distanța socială.

Marea Britanie are cel mai mare număr de decese din Europa, 35.341, urmată de Italia (32.169) şi de Franţa (28.022).

sursa foto:forbes.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.