26 septembrie 2023, 13:31

Oktoberfest-ul poluează de 10 ori mai mult decât orașul Boston

În 2019, cercetătorii Universității din Munchen au măsurat emisiile poluante în zona festivalului și au ajuns la o concluzie tulburătoare. Acestea sunt de zece ori mai mari decât ale întregului oraș Boston, în aceeași perioadă – aproape o tonă și jumătate de gaz metan, provocate în special de grătare și instalații de încălzire.

Așa că nu e de mirare că autoritățile bavareze au luat măsuri, încercând să transforme Oktoberfest într-un eveniment sustenabil.

Clemens Baumgartner, directorul Oktoberfest, vorbește despre acest trend: “Refolosim apa, avem panouri solare, pompe de căldură, reciclăm gunoiul și sticla, nimic nu se aruncă. Suntem departe în termeni de sustenabilitate. Schimbăm cât mai mult din ce este necesar, dar cât mai puțin posibil. Pentru că tipicul Oktoberfestului nu este cel al unui eveniment rafinat, care reflectă vremurile; Oktoberfestul este așa cum este și vrem să-l menținem așa!”

La Oktoberfest, cel mai mare festival din Europa, participă anual 6 milioane de vizitatori. Festivalul se încheie anul acesta pe 3 noiembrie.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol