CITIRE

Omagiu adus de Google la 57 de ani de la nașterea ...

Omagiu adus de Google la 57 de ani de la nașterea lui Steve Iriwn, ”vântătorul de crocodili”

Google aniversează azi 57 de ani de la nașterea lui Steve Iriwn, ”vântătorul de crocodili”, printr-un doodle special. Acesta îl înfățișează pe fostul prezentator de televiziune, ecolog și proprietar de grădină zoologică Steve Irvin într-un mod creativ, în diferite ipostaze ale vieții sale.

Sursă Foto: Libertatea.ro

Steve Irwin, omagiat azi de Google, a murit în 2006, în nordul Australiei, din cauza unui accident subacvatic, înțepat de o pisică de mare. Locul în care s-a întâmplat tragicul eveniment se afla în largul portului Douglas, la nord de Cairns Australia, unde lucra la un documentar despre viața submarină.

Înainte de a-și dedica viața documentarelor despre viața sălbatică, Steve Irwin a administrat parcul dedicat animalelor sălbatice Australia Zoo din Brisbane. Apoi, el a ajuns să aibă succes la nivel global prin documentarul cu 300 de episoade, „The Crocodile Hunter”. Momentul în care Steve Irwin a fost înțepat de pisica de mare a fost surprins de cameramanul Justin Lyons. Acesta a declarat că Steve avea o rană adâncă în dreptul inimii din care țâșnea sângele. Din păcate, australianul nu a mai putut să fie salvat.

Steve Irwin a fost onorat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, anul trecut, în cadrul unei ceremonii la care au participat soția lui, Terri, şi cei doi copii ai lor.

Utilizatorii Google din întreaga lume au văzut ilustraţiile, acest lucru ajutând la o creştere în căutările online pentru numele personalităţii australiene.

Prin intermediul unui blog care acompaniază tributul, soţia lui Irwin, Terri, îşi reaminteşte cum luna de miere mai puţin tradiţională a celor doi a inspirat seria de televiziune ce avea să-l facă pe Irwin un star internaţional.

Cei doi s-au căsătorit în Oregon, Statele Unite, în 1992 dar nu aveau planuri de a se aşeza la casa lor.

„Am primit un telefon de la un braconieri care încerca să ucidă un crocodil uriaş din nord estul Australiei, aşa că în loc de lună de miere, eu şi cu Steve am mers acolo pentru a salva crocodilul înainte ca oamenii răi să îl prindă”, scrie Terri.

„Am invitat o echipă de filmare să vină cu noi şi să documenteze eforturile noastre de salvare”, continuă aceasta.

„Nu am ştiut la acea vreme, dar această întâmplare se va transforma în primul episod din Vânătorul de Crocodili şi într-o aventură de 14 ani, filmând în locaţii australiene şi din lume”, adaugă Terri.

 

Sursă: Mediafax.ro. A1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.