4 august 2020, 0:15

Omenirea se pregătește să exploreze universul: simularea unei misiuni pe Marte în deșertul din Oman

Recruții Forumului Spațial Austriac (OWF) vor petrece trei săptămâni departe de civilizație, în condiții create pentru a le imita cât mai bine pe cele de pe Planeta Roșie.

„Șase astronauți vor conduce rovere speciale, pentru deplasare pe suprafețe extraterestre, vor trăi în corturi în formă de igloo și vor purta căști” – a specificat OWF.

Conform moldpres.md, un total de 16 experimente vor fi efectuate în timpul misiunii în domenii precum: inginerie, astrobiologie, geofizică, geologie, bioștiințe și științe ale omului, în cadrul unui efort de a furniza informații care ar putea ajuta viitoarele misiuni pe Marte.

sursa: romaniatv.net

Printre activitățile vizate de recruți figurează imprimarea 3D a unor piese de schimb pentru diverse aparate și creșterea plantelor într-o incintă gonflabilă.

„Persoane din 20 de țări colaborează în cadrul acestui exercițiu” – a declarat Reinhard Tlustos, director al experimentului, denumit AMADEE-18.

Deșertul din regiunea Dhofar din Oman a fost ales pentru excelentele sale condiții de testare, cum ar fi faptul că acesta dispune de combinația potrivită de nisip și pietre.

Misiunea este ajutată de o echipă de 200 de oameni și este controlată de la o bază din Innsbruck, Austria.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.