13 iulie 2020, 15:10

OMS luptă împotriva dezinformării. Organizația va răspunde la întrebări despre COVID-19 pe Facebook

OMS, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un serviciu de chat prin intermediul Facebook Messenger prin care speră să combată lanțul dezinformărilor cu privire la noul coronavirus, potrivit stirileprotv.ro. 

Chatbot-ul, sau robotul conversațional, lansat de OMS este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi precise despre COVID-19, a anunțat  OMS prin intermediul unui comunicat.

Mai bine de 12 milioane de persoane primesc zilnic informații și actualizări despre pandemia de coronavirus de la OMS prin intermediul aplicației WhatsApp. Astfel, în urma acestui acord cu Facebook și a celorlalte canale de comunicare asociate, specialiștii estimează că cifra persoanelor care vor primi informații sigure despre situația pandemiei de coronavirus ar putea ajunge la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, comunicarea prin indermediul platformelor de socializare a crescut, în regiunile afectate grav de epidemia de COVID-19, cu peste 50%.

Serviciul interactiv prin care oamenii pot primi răspunsuri la întrebări referitoare la noul coronavirus, poate fi accesat gratuit în în engleză, franceză, spaniolă şi arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând “trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat, potrivit stirileprotv.ro. 

Astfel, Serviciul Health Alert va putea să-i ajute pe oameni să „se protejeze de COVID-19, să prevină răspândirea ei şi să înţeleagă datele referitoare la această boală”, a precizat OMS.

Sursă Foto: diez.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.