29 august 2023, 12:31

Omul potrivit, la locul potrivit. A prins în brațe un copil care a căzut de la etajul cinci al unui imobil. “Destinul ne-a pus acolo!”

Dacă nici acesta nu este cel mai bun exemplu de om potrivit, la locul potrivit… Un bancher în vârstă de 37 de ani din Torino este aclamat în presă ca erou, după ce a prins în mod miraculos un copil italian care a căzut de la etajul cinci al balconului familiei sale.

Mattia Aguzzi a declarat că el și prietena sa se îndreptau spre un magazin de pâine din centrul orașului Torino, Italia, cu puțin înainte de ora locală 11.00, când a auzit un bărbat strigând după ajutor dintr-un apartament de la etajul superior.

„Am ieșit cu prietena mea să cumpărăm pâine și am auzit țipete dintr-o clădire care ne-au atras atenția”, a declarat el pentru CNN, vorbind în fața spitalului unde a fost tratat pentru răni minore.

„Am văzut, sus, fetița aplecată peste pervaz. Se apleca din ce în ce mai mult, apoi s-a urcat pe pervaz, se ținea doar cu două brațe și avea picioarele în aer”, a povestit Aguzzi.

El a spus că a strigat pentru a încerca să atragă atenția fetiței de trei ani pentru a o împiedica să se târască mai departe, dar când și-a dat seama că nu-l aude, i-a calculat traiectoria și s-a așezat sub ea.

„Am început să țip la ea să stea nemișcată și să se întoarcă înăuntru, dar nu a auzit. Când am văzut-o căzând, m-am pus pe traiectoria ei, am închis ochii și am sperat că totul va fi bine. Am blocat-o amortizând lovitura apoi am căzut amândoi la pământ”, a spus el.

„Inițial nu am simțit niciun semn de viață, apoi copilul a început să plângă și am răsuflat ușurat”, a mai povestit.

Părinții fetei au ieșit în stradă după ce și-au dat seama ce s-a întâmplat, iar primii care au intervenit au dus-o pe fată la spital. El a spus că părinții fetei erau în stare de șoc, dar fata este „bine”.

„Un gest extraordinar”

Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a cerut ca Aguzzi să fie decorat.

„Acțiunile lui Mattia Aguzzi, concetățeanul nostru care în această dimineață, prinzând-o [pe fată] din zbor, a salvat viața fetiței care a căzut de la etajul cinci, este un gest eroic și extraordinar”, a scris Lo Russo într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul Camilla Laureti a declarat, de asemenea, că speră că i se va acorda o medalie națională. „Propun ca #MattiaAguzzi, care a salvat o fetiță care a căzut de la etajul cinci, riscându-și siguranța și probabil propria viață, să primească Medalia de Aur pentru Valoare Civilă!”, a scris ea într-o postare pe rețeaua de socializare X.

”Nu sunt un erou”

Dar bancherul a spus că nu este un erou. „Nu mă numiți erou. Am făcut totul din reflex. Nu m-am gândit la nimic și am încercat să fac ceea ce trebuia făcut”, a spus el, înainte de a glumi că greutatea sa în plus l-a ajutat. „Și, în orice caz, acum nu-mi vor mai spune că este mai bine dacă slăbesc puțin. A mers bine. Ce ne-am putea dori mai mult? Destinul ne-a pus acolo. Întâmplarea, soarta. Din câte știu eu, suntem cu toții bine. Și asta, credeți-mă, este cel mai frumos lucru.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol