1 octombrie 2023, 13:30

Opera din Cluj-Napoca: premieră cu DON GIOVANNI (plus spectacole de operă, balet și musical)

Luna mai vine cu activitate intensă la Opera din Cluj-Napoca.

Pentru împătimiții spectacolelor de operă, luna începe cu dubla premieră a celebrei opere mozartiene Don Giovanni. Inspirată după mitul fermecătorului Don Juan și asemănându-se cu poveștile despre Casanova, acest spectacol spune povestea unui bărbat frivol, impulsiv, carismatic și lipsit de orice scrupul în satisfacerea propriilor dorințe.

Publicul este așteptat, așadar, în data de 5, respectiv, 7 mai, pentru a descoperi secretele și destinul unui personaj complex, într-o distribuție excepțională ce îi titrează pe invitații Anita Hartig, în rolul Donnei ElviraAndrei Manea, în rolul lui Don Ottavio și Aida Pascu, în rolul Donnei Anna.

Operă, operetă, musical

Spectacolele de operă continuă cu două dintre creațiile marelui compozitor Giacomo Puccini: Tosca –  vineri, 12 mai și  Il Tabarro\Gianni Schicchi – miercuri, 17 mai. Opera comică Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini se alătură programului acestei luni și revine pe scenă vineri, 26 mai.

Iubitorii spectacolelor de balet se pot bucura miercuri, 10 mai, de Coppélia, comicul balet mult așteptat de copii, urmat de Romeo și Julieta, povestea de dragoste eternă a două suflete adolescentine, pe care Ansamblul de balet al Operei clujene, coordonat de coregrafa invitată Valentina Turcu, o vor reda cu pasiune și eleganță miercuri, 24 mai.

Luni, 29 mai, cel mai iubit musical Sunetul muzicii va încheia programul lunii mai alături de concertul vocal-simfonic Muzica pentru copii în filmul românesc, interpretat de Corul de copii și tineret „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, miercuri, 31 mai.

 

Bilete

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, și din Agenția de Bilete a Operei, vizavi de Opera Națională Română Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol