6 septembrie 2023, 20:09

Opera Națională București și Corul Madrigal anunță încă două săptămâni de Classical Christmas Market

Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Național Cantus Mundi anunță încă două săptămâni pline de surprize și atracții la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul târg de Crăciun din România în care publicul ascultă, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă.

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET și-a extins programul de la ora 10.00 la ora 22.00 și va funcționa zilnic pe Esplanada Operei Naționale până pe 30 decembrie 2021 (cu o zi de pauză pe 25 decembrie). Accesul spectatorilor la târg este gratuit, pe baza certificatului verde, conform noilor reglementări oficiale privind organizarea evenimentelor cu public.

La CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, vizitatorii mici și mari se pot bucura fără întrerupere de ultimele zile din an și de perioada vacanței de iarnă participând la distracțiile și obiectivele târgului deja cunoscute și apreciate, dar și de promoții și noi surprize.

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET face parte din seria de evenimente majore organizate pentru sărbători de Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Astfel, pe celebra scenă a Operei Naționale au loc chiar în aceste zile mult așteptatele reprezentații ale Spectacolului Extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal – „Pe drumul Crăciunului” (16 și 17 decembrie). Desfășurate cu casa închisă, cele două spectacole ale ansamblului reunesc sonoritatea unică a Corului Madrigal dirijat de Anna Ungureanu, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 300 de copii din Programul Național Cantus Mundi. Elementele literare susținute de actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu întregeasc și amplifică firul emoțional și epic al acestei producții, definită ca un proiect fără precedent în biografia Corului Madrigal.

De asemenea, Opera Națională București continuă stagiunea care marchează 100 de ani de excelență cu mai multe reprezentații eveniment desfășurate până la sfîrșitul lunii: după premiera grandiosului spectacol centenar „Lohengrin” de R. Wagner (regia Silviu Purcărete) urmează spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de P. I Ceaikovski (18, 23 și 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de G. Verdi (19 și 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart (18 decembrie) și „La Bohème” de G. Puccini (29 decembrie).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol