8 iunie 2022, 23:40

Opera Națională prezintă un documentar despre una dintre cele mai mari prim-balerine din istoria sa

Documentarul „Abis”, despre cariera şi viaţa lui Irinel Liciu, una dintre cele mai mari prim-balerine din istoria primei scene lirice a ţării, va fi prezentat luni de Opera Naţională Bucureşti.

„Abis” va fi transmis pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti luni, 22 februarie, începând cu ora 19:00.

Irinel Liciu a fost prim-balerina Operei Naţionale Bucureşti în perioada 1950 -1970.

Înregistrarea documentarului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București, https://www.facebook.com/operanb.ro, și va fi accesibilă publicului doar pe durata difuzării acestuia.

„Scena Operei Naţionale Bucureşti a fost onorată, de-a lungul timpului, de prezenţa multor artişti excepţionali care şi-au desfăşurat activitatea strălucitoare în spectacole de referinţă, cărora le-au conferit o frumuseţe şi anvergură greu de egalat. Printre aceştia, ilustra balerină Irinel Liciu ocupă un loc unic în felul său: personajele lirice, cu o încărcătură dramatică profundă, realizate cu o fineţe şi o dăruire impresionantă, rămân şi astăzi în sufletul celor care au trăit bucuria de a o aplauda în creaţii excepţionale – fie în Maria din «Fântâna din Baccisarai», în Tai Ho din «Macul roşu», fie în Swanilda din «Coppélia», Paraşa din «Călăreţul de aramă» sau Odette-Odile din «Lacul lebedelor» şi multe altele. Iar interpretarea plină de tristeţe, de o expresivitate îmbinând graţia, disperarea şi poezia, din «Moartea lebedei», va trăi veşnic în amintirea noastră”, a transmis ONB într-un comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol