19 aprilie 2024, 14:55

Opere de artă în valoare de 9.000.000 de euro, pe o străduţă din Bucureşti

Obiecte de artă în valoare de 9.000.000 de euro vor fi expuse pe o străduţă din Bucureşti, în cadrul celei de-a opta ediţii a festivalului Art Safari. Din 16 şi până pe 26 septembrie, vizitatorii pot admira operele inedite expuse aici.

Ediţia de anul acesta a ArtSafari a adunat opere din 30 de muzee şi de la diferiţi colecţionari, care au o valoare totală estimată de nouă milioane de euro. Lucrările vor putea fi admirate pe strada Lipscani, în Centrul Vechi al Capitalei. Acolo vor fi două puncte de expoziţie, la Patalul Dacia-România şi la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Evenimentul durează zece zile, iar expozițiile au loc la Palatul Dacia România și Hanul Gabroveni.

850 de lucrări de artă vor putea fi admirate la Art Safari 2021. Sunt creații adunate din 25 de muzee, dar și din 80 de colecții private, potrivit stiri.tvr.ro.

La Palatul Dacia din Centrul Istoric al Bucureștiului este o amplă retrospectivă Samuel Mützner.

În Pavilionul Central este pregătită o selecție de lucrări semnate Constantin Piliuță sub genericul „Culoare de zenit”. Curatorul a ales patru mari capitole din creația marelui pictor: Autoportret, scene de gen, peisaje și flori.

Incitantul și nu de puține ori controversatul Pavilion Contemporan propune un discurs despre Supereroi și Antieroi.

La Hanul Gabroveni, cel de-al doilea spațiu Art Safari, va putea fi vizitată expoziția cu titlul „Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România” realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

În premieră, anul acesta vor putea fi făcute vizite digitale, de la distanță, iar ghizi vor fi Marius Manole și Horia Roman Patapievici.

Organizatorii Art Safari 2021 au dezvăluit, miercuri, în faţa Palatului Dacia-România, o replică din flori de patru metri înălţime a tabloului „Vas cu tufănele” de Samuel Mutzner, artist căruia îi este dedicată ediţia. Lucrarea-gigant a fost realizată cu ajutorul Ambasadei Olandei în România, scrie News.ro.

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Roelof Sander van Ees, prezent miercuri la conferinţa de presă de deschidere a Art Safari, a spus: „Natura a fost inspiraţie pentru artişti, fie că erau poeţi, pictori, scriitori, sufletele lor erau atinse de frumuseţea naturii. Anul acesta, Art Safari aduce un omagiu lui Samuel Mutzner şi Constantin Piliuţă, arătând, printre altele, fermecătoare aranjamente florale”.

Organizatorii se aşteaptă la peste 200.000 de participanţi la evenimentele dedicat artei.

Preţul unui bilet este cuprins între 60 şi 250 de lei, iar expoziţiile pot fi vizitate şi pe timpul nopţii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol