CITIRE

Opriți-vă o clipă din tumultul zilei și ascultați ...

Opriți-vă o clipă din tumultul zilei și ascultați muzica măiastră a Filarmonicii din București

Din 1886, de când a început construcția actualului edificiu al Ateneului Român, inima Bucureștiului e plină de muzică. Editiadedimineata.ro vă invită să vă lăsați pătrunși de armonie, pășind în fosta grădină a Episcopiei, altă dată aparținând familiei Văcăreștilor.

În impresionanta sală de concerte, cu un diametru de 28,50 m, și o înălțime de 16 m, peste 770 de suflete odată, se pot lăsa încântate de măiestria notelor care toate, puse împreună, transmit o poveste.

Doi dintre cei pentru care Ateneul Român e și treapta performanței și acasă sunt eroii fimlului nostru – Iosif Ion Prunner, încă din 1997 dirijorul Corului Filarmonicii ”George Enescu” și mânuitorul flautului de aur, Ion Bogdan Ștefănescu.

Iosif Ion Prunner a dus mai departe vocaţia familiei sale care urcă pe scena filarmonicii de peste 100 de ani.

Ion Bogdan Ștefănescu a debutat la 14 ani pe scena Ateneului și este deținătorul flautului de aur cu numărul 76700, realizat de celebra firmă  Muramatsu.

Poveștile lor sunt parcă desprinse din alte veacuri, în care boerii Bucureștiului trăiau viața Micului Paris, familiile cultivau vocațiile comune și viața oamenilor ascundea tezaurul trăirilor intense și al bucuriilor nemăsurate obținute din artă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.