1 ianuarie 2023, 18:54

Opt ani fără legendara Whitney Houston. Povestea celei mai premiate femei din toate timpurile

Astăzi se împlinesc opt ani de la moartea uneia dintre cele mai iubite și cunoscute cântărețe din toate timpurile, Whitney Elizabeth Houston. Celebra artistă s-a stins din viață pe data de 11 februarie 2012, lăsând în urma sa un palmares extraordinar de cântece, dar și doliu în lumea showbiz-ului american.

Diva americană este considerată a fi cea mai premiată femeie din toate timpurile, fiind introdusă cu acest titlu în Cartea Recordurilor. Printre cele mai importante distincții ale sale se numără: șase premii Grammy, două premii Emmy, 22 de premii American Music Awards, 30 de premii muzicale Billboard, toate cumulând un total de peste 415 de distincţii. Totodată, Whitney mai deține și recordul pentru cea mai apreciată și mai bine vândută artistă muzicală din istorie, cu un total de 170 de milioane de albume și single-uri.

Muzica de suflet a artistei a fost gospelul pe care l-a cântat în corul bisericii, încă de la vârsta de 11 ani. Apoi, artista a început să cânte și în barurile de noate din New York, acolo unde a fost descoperită de Clive Davis, preşedintele Casei de discuri Arista Records.

Din acel moment, cântăreața a strălucit, fiind, vreme de 10 ani, unul dintre cei mai bine vânduți artiști ai anilor 1980- 1990. Albumul de debut, „Whitney Houston”, al divei a fost lansat în 1985 și s-a vândut în toată lumea. Mai mult, acesta i-a adus artistei și primul Grammy, pentru piesa „Saving All My Love for You”.

Unul dintre cele mai grandioase momente ale carierei sale a fost acela în care artista a devenit un star al cinematografiei, alături de celebrul Kevin Costner în filmul „The Bodyguard”. În urma acestei colaborări, artista reușind să dea publicului cea mai cunoscută și mai apreciată melodie a sa, pentru care a rămas în istorie, uimitorul cover al piesei lui Dolly Parto „I Will Always Love You”, care a stat în topurile internaționale săptămâni la rândul și a câștigat un alt premiu Grammy pentru înregistrarea anului.

Whitney Huston și dependența sa de droguri

Cariera și viața lui Huston au fost însă umbrite de consumul de droguri. Artista a dat adesea vina pe neînțelegerile sale cu partenerul său de viață, Brown, pe care l-a acuzat și de violență domestică. În ciuda acestor probleme, Whitney a mers de mai multe ori la dezintoxicare, iar în 2010 s-a declarat vindecată de această dependență: „Cel mai mare diavol se află în mine. Nu-mi sunt nici cel mai bun prieten, nici cel mai mare duşman”, spunea ea, potrivit Adevărul. 

Doliu în lumea showbiz-ului american

Moartea cântăreţei americane Whitney Houston a șocat lumea showbiz-ului american. Vestea morții divei, la vârsta de 48 de ani, a stârnit un val uriaș de reacții din partea prietenilor și celor . care au conoscut-o câtuși de puțin pe grandioasa Whitney.

„Mariah Carey: „Am inima frântă şi ochii în lacrimi la auzul veştii şocante a morţii prietenei mele, incredibila doamnă Whitney Houston. Condoleanţe familiei şi milioanelor de fani din întreaga lume. Nu o vom uita niciodată. A fost una dintre marile voci şi graţii ale muzicii internaţionale.” 

Justin Bieber: „Am auzit acum la ştiri. O nebunie. Una dintre cele mai MARI VOCI din industria muzicală ne-a părăsit. RIP Whitney Houston. Rugăciunile mele se alătură familiei şi prietenilor. Sunt trist de această veste…”

Aretha Franklin: „Nici nu pot să mai merg. E atât de uimitor și de necrezut. Nu îmi venea să cred că citeam așa ceva la televizor. Sunt alături de Cissy, de fiica saşi de Bobby.”

Jennifer Lopez: „O mare pierdere. Una dintre cele mai bune voci din toate timpurile. Mă rog pentru familia ei…RIP Whitney.”

Pink: „Whitney era motivul pentru care mulți dintre noi făceam ceea ce făceam. Câteva momente furate e tot ceea ce avem.”, potrivit Adevărul. 

Sursă Cover Foto: billboard.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol