6 septembrie 2023, 8:39

Orașe din Germania sistează wifi-ul pe timp de noapte

Fără internet noaptea. Mai multe orașe germane oferă Wi-Fi gratuit în zonele publice, însă acest beneficiu este pe cale să se termine în curând. Cel puțin în timpul nopții.

În orașele germane Wangen im Allgäu (districtul Ravensburg) și Ravensburg, nu ar trebui să mai existe WiFi public pe timp de noapte. În Wangen, internetul gratuit va fi oprit de la ora 23:00.

Potrivit autorităților, orașul dorește să permită oamenilor care se simt afectați negativ de WLAN să aibă un somn bun. O inițiativă cetățenească a militat în acest sens, scrie SWR.

Există planuri similare în Ravensburg, a confirmat purtătorul de cuvânt al orașului. Un motiv pentru măsura: persoanele care se simt electrosensibile ar trebui să fie ușurate. Oamenii care spun că pot percepe câmpuri electrice sau magnetice sunt numiți electrosensibili. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică a electrosensibilității.

Administrația orașului Ravensburg dorește și ea să economisească energie electrică prin măsura. În plus, se speră că mai puțini oameni se întâlnesc în aer liber și fac zgomot atunci când WLAN-ul este oprit noaptea. O rețea WLAN este o rețea locală care utilizează tehnologia radio în loc de cablare pentru a interconecta nodurile din rețea.

Experții în medicina mediului susțin că tot mai mulți oameni suferă de expunerea la radiații. În special în orașele din orașe și zonele metropolitane, este aproape imposibil să scapi de radiații.

Undeva este întotdeauna un stâlp de telefon mobil, este recepție de telefon mobil peste tot și nici WLAN-ul vecinului nu poate fi oprit. Dacă electrosmogul prezintă într-adevăr un risc a fost un subiect de dezbatere încă de când există comunicațiile mobile.

Cu „folosirea tot mai extinsă a tehnologiei fără fir”, nimeni nu poate evita radiațiile. Cercetătorii cer ca tehnologia să fie revizuită, să fie stabilite valori limită noi și sigure și extinderea telecomunicațiilor prin cablu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol