27 septembrie 2020, 1:09

Orașe din Transilvania incluse pe lista celor mai frumoase destinații din Europa

Potrivit experților în călătorii, există două orașe din Transilvania care atrag numeroși turiști și au fost incluse în topul celor mai frumoase orașe de vizitat din Europa. Uite despre ce destinații este vorba!

Sighișoara este locul în care ne întoarcem înapoi în timp – un oraș-cetate medieval, frumos conservat.

Situată în inima Transilvaniei, la 120 de kilometri de Brasov, 95 de kilometri de Sibiu și 55 de Târgu-Mureș, Cetatea medievală a Sighișoarei este legată istoric de tatăl lui Vlad Țepes, Vlad Dracul, care a locuit în cetate. Construită de către coloniștii sași în secolul XII-lea pe malul Târnavei Mari, Sighișoara este printre puținele cetăți medievale încă locuite, ea fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Brașov – locul celor mai superbe trasee montane

Sursa www.laura-pensiune.ro

Între timp Brașovul este mai mare și recunoscut pentru drumețiile și excursiile ce se pot face alături de un ghid în munții din împrejurimi. Parcurile naționale din apropiere păstrează specificul sălbatic și încă mai au mulți urși și lupi, existând de asemenea și o rezervație pentru urșii salvați.

Transilvania este una dintre cele mai renumite regiuni ale României, deoarece include și renumitul Castel Bran, cunoscut și sub denumirea de Castelul lui Dracula. Prințul Charles este, de asemenea, un mare fan al Transilvaniei.

„Dacă ești în căutarea unor străzi cu adevărat ieșite din tipare ce păstrează stilul medieval, iar bisericile gotice te pasionează într-adevăr, atunci o vizită în adâncurile Transilvaniei, în special Sighișoara și Brașov este ceea ce cauți”, a declarat  Alex, un jurnalist financiar cu sediul la Londra pentru Business Insider.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.