25 ianuarie 2022, 10:36

Orașul antivacciniștilor

Locuitorii unui oraş olandez refuză vaccinarea împotriva COVID-19, pe motiv că aceasta este o alterare nepermisă a legilor naturii. Comunitatea respectivă face parte dintr-o regiune extrem de conservatoare, care ascultă mai mult de pastor decât de Guvern. Între timp, în Ţările de Jos, cazurile de noi infectări se înmulţesc, iar campania de vaccinare stagnează.

Orașul olandez Urk face parte din așa-numita centură a Bibliei, o regiune din nordul țării extrem de conservatoare, un adevărat bastion religios cu nu mai puțin de 26 de biserici la o populație de 22 de mii de locuitori.

Localnicii merg regulat la biserică, sunt împotriva contracepției, avortului și a vaccinului anti-COVID. Mulți cred teoria potrivit căreia vaccinul conține celule de fetuși avortați.

Oricât de aberantă ar fi această teorie a conspirației infirmată de specialiști, locuitorii din Urk o îmbrățișează pentru a se opune vaccinării, relatează francetvinfo.fr, care a și stat de vorbă cu câțiva dintre localnici.

Toate aceste convingeri le sunt insuflate la biserică, unde cuvântul pastorului este lege pentru enoriași.

Nimeni nu poartă mască în oraș, deși acest lucru este obligatoriu, în timp ce cazurile de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt în creștere în Țările de Jos.

Până în prezent, 48 la sută din populația țării este imunizată cu ambele doze de vaccin.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Hus

    2 august

    Este important de stiut cati oameni au suferit de covid in Urk.
    Apoi sa tragem concluziile.
    Mai vorbim peste 2-3 ani in legatura cu efectele neurologice ale vaccinului.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.