1 martie 2024, 15:48

Orașul care a interzis râsul în timpul ceremoniei de căsătorie. Ordine și disciplină! Harașo?

“Familia e celula de bază a societății” se spunea, pe vremuri, la Starea Civilă. Așa că dacă tot intri la temniță…cui îi mai arde de râs?

Glumim noi, dar nu e râsul nostru.

Iată, în regiunea Rostov și în orașul Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, autoritățile au interzis râsul la ceremoniile căsătoriilor civile, relatează The Moscow Times.

Noul decret, care a intrat în vigoare luni, mai lovește de două ori: interzice și consumul de alcool și reamenajarea mobilierului la oficiile de stare civilă.

Ce-i drept, am putea suspecta, probabil, că au avut cazuri de reamenajări interioare, altfel nu se explică.

Dar să revenim la oile noastre. În fine, la rușii noștri din zona Rostov.

Noul regulament prevede că ceremoniile căsătoriilor civile ar trebui să aibă loc într-o sală de ceremonii la o oră și o dată prestabilite – care să nu depășească 40 de minute.

Sala trebuie “dotată” cu steagul și stema Rusiei. Harașo?

Conversațiile și exclamațiile zgomotoase sunt interzise în mod explicit, la fel ca purtarea pantofilor și îmbrăcămintei exterioare murdare sau purtarea de genți și rucsacuri mari.

„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași dus de val. Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant în ceremonie – aceasta este o ocazie solemnă, tandră”, a declarat Olga Isaenko, care conduce biroul de registratură al regiunii Rostov, pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda, menționând că astfel de restricții au existat întotdeauna informal.

Mâncatul, consumul de alcool, fumatul, plimbarea prin sala de căsătorii și mutarea pieselor de mobilier sau a aranjamentelor florale completează lista de proceduri maritale interzise acum din regiune.

Isaenko a spus că nu există pedepse formale pentru încălcarea decretului, dar că cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii în stare de ebrietate, pot duce la urmărire penală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol