30 aprilie 2024, 21:00

Orchestra Concerto, dirijată de Leo Hussain, a deschis Festivalul ”CHEI”

La 6 aprilie s-a deschis, la Ateneul Român, a 15-a ediţie a Festivalului „CHEI”, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București. Festivalul are loc între 6 şi 12 aprilie 2024, în sălile bucureştene consacrate, dar şi în spaţiile proprii de concert şi spectacol

Orchestra „Concerto” dirijată de maestrul Leo Hussain a susținut la Ateneul Român, într-un concert extraordinar, susținut în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, Uvertura academică, op. 80 şi Simfonia nr. 4, în mi minor, op. 98 de Johannes Brahms.

Diana Moş, rector al UNMB : „Și în acest an – aniversar, dat fiindcă în octombrie Universitatea Națională de Muzică din București sărbătoreşte 160 de ani de existenţă – în cadrul festivalului “Chei”, oferim publicului spectacole variate, în care studenții noștri abordează genuri muzicale diverse, de la muzică simfonică, de operă, camerală, până la spectacole de jazz și muzică pop. Vă așteptăm cu mult drag și emoție și la finalul festivalului, la Gala Excelenței, să-i premiem pe studenții noștri cei mai merituoși și să ne exprimăm recunoștința față de profesorii noștri, maeștri dedicați artei muzicale și personalităţi cu autentic har pedagogic, care au edificat instituția noastră de învățământ muzical de-a lungul celor 160 de ani de existență.”

Festivalul continuă

Și în această primăvară, festivalul „CHEI” aduce în fața publicului concerte excepționale sub semnul energiei tinereții și a strălucirii virtuozității. Pe 7 și pe 8 aprilie, festivalul continuă la Opera Națională din București, cu o Gală de operă susținută de orchestra “Universitaria” a UNMB, dirijată de maestrul Tiberiu Soare (pe 8 aprilie) și un recital de lied (pe 7 aprilie), o adevărată sărbătoare a artei lirice.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro

Evenimente

Seria concertelor marca „CHEI” va continua cu mai multe evenimente care vor avea loc în incinta Universității Naționale de Muzică din București și în alte locuri din capitală: concerte corale, recitaluri, concertul orchestrei de Barockeri, concerte ale secțiilor jazz/muzică ușoară, concertul claselor de compoziție, spectacol de mișcare scenică, simpozion de muzicologie.

Cei mai valoroși studenți ai Universității Naționale de Muzică vor fi protagoniștii acestui festival, pregătind spectacole solo, spectacole de grup și prezentări ale cercetărilor lor, sub îndrumarea profesorilor de la clasă.

Detalii despre program se pot găsi pe site-ul UNMB, www.unmb.ro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol