14 aprilie 2024, 20:14

Orchestra medicilor concertează la Opera Națională

Cea de-a doua ediție a Concertului Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI, susținut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor” și organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în sprijinul bolnavilor de cancer, va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie 2023, la ora 18.30, la Opera Națională București.

Concertul extraordinar este organizat de Fundația „Medicina și Muzica”, Fundația Constantin Silvestri, 360medical, în parteneriat cu Opera Națională București, TVR și SRR, sub Înaltul Patronaj al Președinției României, și în colaborare cu Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, sprijinind pacienții care suferă de cancer și îngrijitorii acestora și subliniind dreptul egal la viață și tratament pentru toate ființele umane.

Cine urcă pe scenă

La cea de-a doua ediție ARMONIILE SPERANȚEI, alături de Orchestra Medicilor Dr. “Ermil Nichifor”, dirijată de Maestrul Iosif Ion Prunner – directorul Corului George Enescu – și de Maestrul Daniel Jinga – Manager-Director General al Operei Naționale București – pe scenă se vor afla soliști de talie internațională, precum soprana britanică LesleyGarrett CBE, Corul Național Român și alți artiști lirici, care vor interpreta arii celebre din opere, dar și piese simfonice cunoscute și apreciate de publicul larg.

”Motivați de succesul primei ediții ARMONIILE SPERANȚEI, ne dorim să continuăm demersul nostru, acela de a duce către public, prin intermediul muzicii, un mesaj de speranță și compasiune în sprijinul bolnavilor de cancer, copii și adulți. Din fondurile obținute ne dorim să ajutăm cât mai mulți pacienți oncologici, pentru că știm că multe dintre formele de cancer necesită tratamente costisitoare, la care cei mai mulți pacienți nu au acces, iar ajutorul nostru ar fi crucial”, spune Col. Dr. Remus Nica, directorul evenimentului.

Mesaj

Prima ediție ARMONIILE SPERANȚEI, organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României în sprijinul bolnavilor de cancer, a avut loc pe 10 decembrie 2022 și s-a bucurat de un enorm succes mediatic.Concertul Extraordinar susținut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor”, al cărui invitat special a fost Sir Willard Wilde OM, CBE, a fost transmis la TVR1 pe 2 ianuarie 2023, ulterior pe TVR 3 și pe TVR Moldova, canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova.

Mesajul susținut de medicii aflați pe scena Operei Naționale Române a avut un impact deosebit: în urma evenimentului au fost strânse fonduri pentru ajutorarea celor mai vulnerabili dintre semeni ai noștri, pacienții oncologici, copii și adulți. Sumele obținute au fost redirecționate către tratamentul și îngrijirea a 10 bolnavi de cancer, care au primit tratament de specialitate complet în cele mai bune clinici din București.

Despre Orchestra Medicilor:

Din Orchestra Medicilor Dr. “Ermil Nichifor” fac parte zeci de somități ale vieții medicale. În prezent, este condusă de dirijorul Iosif Ion Prunner, compozitor și pianist, personalitate marcantă a vieții muzicale din România.

Unii dintre membrii săi participă și la concerte ale Orchestrei Europene a Medicilor și ale Orchestrei Mondiale a Medicilor. Din anul 2004, o parte din membrii Orchestrei Medicilor “Ermil Nichifor” au devenit membri fondatori ai Orchestrei Europene a Medicilor, cu sediul la Londra.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol