26 mai 2022, 17:02

Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, în concert  la Expo 2020 Dubai

Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, sub conducerea muzicală a maestrului Tiberiu Soare, va concerta la Expo 2020 Dubai, pe 17 ianuarie, de la ora 18,00, pe scena Dubai Millennium Amphitheatre.

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, renumitele voci ale sopranei Teodora Gheorghiu şi mezzosopranei Ruxandra Donose, alături de soliştii Operei Naţionale Bucureşti, tenorul Daniel Magdal şi baritonul Iordache Basalic, urmează a încânta publicul prezent la Expo 2020, invitând-l să păşească alături de artiştii Operei Naţionale din Bucureşti într-o lume învăluită de mister, dramă şi dragoste.

Pentru a pune în valoare cultura română în contextul cosmopolit de la Expo 2020, virtuozul violonist Rafael Butaru va interpreta „Balada” pentru vioară şi orchestră de Ciprian Porumbescu, una dintre cele mai cunoscute lucrări româneşti la nivel internaţional.

În data de 18 ianuarie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol