29 martie 2024, 15:41

Oscar 2022. Zelenski nu a apărut, în schimb Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock. Pe bune! Mai interesează pe cineva câștigătorii?

Și a fost Gala Premiilor Oscar 2002, una cu multe turbulențe și la fel de multe controverse…

Gala premiilor Oscar 2022, a 94-a ediție, a debutat cu Beyonce care a cântat piesa „Be Alive”, aflată pe coloana sonoră a filmului „King Richard”.

Anul acesta gala s-a desfășurat cu prezenţa fizică a invitaţilor. Cei invitaţi la decernarea premilor Oscar au trebuit să prezinte înainte două teste PCR negative.

Momentul pălmii. Sau pumnului…

Un moment care i-a lăsat cu gura căscată pe toţi cei aflaţi în sala decernării Premiilor Oscar a avut loc atunci când Chris Rock a făcut o glumă pe seama soţiei lui Will Smith. Acesta a urcat pe scenă şi i-a dat o palmă lui Chris Rock.

Actorul Chris Rock a urcat pe scenă să prezinte premiul pentru cel mai bun lungmetraj documentar. Acesta a făcut mai multe glume la adresa celor aflaţi în public. O glumă nesărată la adresa soţiei lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, a făcut ca lucrurile să ia o întorsătură total neaşteptată.  Uitându-se către Will Smith şi soţia sa acesta a spus că aşteaptă cu nerăbdare G.I Jane 2, glumă pe care Jada nu a apreciat-o. Will Smith a urcat imediat pe scenă şi l-a lovit pe Rock spunându-i să nu îi mai rostescă numele soţiei sale.    Rock a avut un mic moment de uimire, neaşteptându-se la o asemenea reacţie din partea lui Will Smith, dar a continuat să ofere premiul pentru cel mai bun documentar.

Momentul se pare că nu a fost improvizat. În timpul unei pauze publicitare, Denzel Washington şi Tyler Perry l-au luat deoparte pe Will Smith şi au purtat o discuţie pentru a-l calma. Will Smith pare afectat de acest eveniment şi îşi şterge lacrimile în timp ce se aşează lângă soţia sa.

Moment de tăcere

Deși așteptat, momentul video al lui Zelenski nu a mai avut loc. Totuși, transmisiunea premiilor Oscar a respectat duminică un moment de tăcere în semn de solidaritate cu Ucraina.

„Am dori să păstrăm un moment de reculegere pentru a ne arăta sprijinul față de poporul ucrainean care se confruntă în prezent cu invazia, conflictul și prejudecățile în interiorul propriilor granițe”, se putea citi pe un cartonaș de titlu la jumătatea programului.

„În timp ce filmul este o cale importantă pentru noi de a ne exprima umanitatea în vremuri de conflict, realitatea este că milioane de familii din Ucraina au nevoie de hrană, îngrijire medicală, apă curată și servicii de urgență. Resursele sunt puține, iar noi – în mod colectiv, ca o comunitate globală – putem face mai mult.”

Un al treilea diapozitiv le-a cerut apoi telespectatorilor să „sprijine Ucraina în orice mod vă este posibil”, urmat imediat de hashtag-ul #StandWithUkraine.

Iar premiul Oscar merge la…

Cel mai bun film: „CODA”   Este prima peliculă cu actori cu deficit de auz care câştigă Oscarul pentru „cel mai bun film”.

Cel mai bun actor: Will Smith (King Richard)   ”Richard Williams a fost un apărător al familiei sale. În acest moment al vieţii mele, sunt copleşit de ceea ce trebuie să fiu. Prin acest film, am putut să le protejez pe actriţele care au jucat alături de mine. Sunt chemat să iubesc oamenii şi să îi protejez. Ştiu că, pentru a face ce facem noi, trebui să accepţi că oamenii nu te vor respecta, trebuie să te prefaci că e ok. Vreau să mulţumesc familiei Williams. Vreau să îmi cer scuze Academiei. Aceste este un moment frumos, nu plâng că am câştigat un premiu, ci pentru că am atins oameni”, a spus Will Smith, în lacrimi.

Cea mai bună actriţă: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye).   ”Mulţumesc regizorului, care a creat un spaţiu care a încurajat creativitatea. Am ieşit dintr-o perioadă grea, suntem puşi în faţa unor legi discriminatorii, milioane de civili din lume sunt victimele violenţei, în aceste clipe mă gândesc la Tammy şi la iubirea pe care a avut-o. Toţi cei care se simt singuri, vreau să ştiţi că sunteţi iubiţi pentru ceea ce sunteţi cu adevărat”, a spus Jessica Chastain.

Cel mai bun film de animaţie: „Encanto”

Cea mai bună imagine: Gred Fraser pentru filmul Dune

Cel mai bun regizor: Jane Campion   ”Multă iubire pentru ceilalţi regizori nominalizaţi. Îmi place să regizez pentru că mă adâncesc în poveste. Partea bună e că nu sunt singură”, a spus Jane Campion.

Cel mai bun film documentar de scurt metraj: “The Queen of Basketball”

Cel mai bun documentar: „Summer of Soul”

Cel mai bun film internaţional: pelicula japoneză „Drive my car”

Cel mai bun machiaj: „Dune”

Cel mai bun sunet: „Dune”

Cel mai bun cântec: Billie Eilish şi Finneas – No time to die, de pe coloana sonoră a filmului din seria James Bond   ”E de necrezut. Mulţumesc familiei 007”, a spus Billie Eilish.

Cel mai bun actor în rol secundar: Troy Kotsur pentru rolul din „CODA”

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ariana deBose pentru interpretarea din remake-ul „Weste Side Story”, de Steven Spielberg.

Cel mai bun scenariu adaptat: Sian Heder (CODA)   ”A fost un film de indepedent şi a fost foarte greu să îl fac. Vreau să mulţumesc festivalului Sundance, Apple. M-a schimbat complet această experienţă, ca om şi ca regizor. Vreau să mulţumesc tuturor cu deficit de auz şi copiiilor din familiile cu deficit de auz”, a spus regizoarea Sian Heder.

Cel mai bun scenariu original: Kenneth Branagh (Belfast)

Cea mai bună editare: Joe Walker

Cea mai bună regie de platou: „Dune”

Cea mai bună coloană sonoră: Hans Zimmer, „Dune”

Cel mai bun film de scurt metraj: “The Long Goodbye”

Cel mai bun film animat de scurt metraj: “The Windshield Wiper”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol