23 iulie 2024, 7:54

Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat. Va urma terapie și va presta muncă în folosul comunității

Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat, vineri dimineaţă, la aproape 11 ani după ce şi-a ucis iubita, pe Reeva Steenkamp.

Pistorius a fost eliberat condiţionat în noiembrie şi vineri a părăsit închisoarea, fiind acum acasă, a anunţat departamentul serviciilor corecţionale din Africa de Sud.

Fostul campion a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013, în locuinţa sa din Pretoria, Africa de Sud.

El a declarat că a tras cu arma prin uşa de la baie după ce a confundat-o cu un hoţ. Procurorii au declarat că uciderea a fost premeditată şi că a împuşcat-o pe Steenkamp după ce aceasta a fugit la toaletă în urma unui scandal.

Eliberarea condiţionată va dura până în decembrie 2029, iar Pistorius va fi supus unor restricţii şi va fi supravegheat de un oficial al serviciilor corecţionale.

De asemenea, el trebuie să urmeze o terapie pentru probleme de furie şi „probleme legate de violenţa de gen” şi va presta muncă în folosul comunităţii.

Potrivit presei, el ar urma să locuiască la proprietatea unchiului său din Pretoria. În vârstă de 37 de ani, Pistorius s-ar fi îndreptat spre religie, în timpul detenţiei.

Departamentul de servicii corecţionale din Africa de Sud a declarat că, în ciuda profilului său public ridicat, fostul star va fi tratat ca oricine altcineva care beneficiază de eliberare condiţionată.

Acest lucru înseamnă că va fi izolat la domiciliu în anumite ore din zi şi că i se interzice consumul de alcool. De asemenea, el nu are voie să vorbească cu presa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol